Hirdetés

Rászállnak a cyberbűnözők az Apple-re



|

2016-ban az Apple eszközei válhatnak a hackerek kedvenc játékaivá.

Hirdetés

A biztonsági szakértők szerint 2016-ban a cyberbűnözők előszeretettel támadják majd az Apple eszközeit és operációs rendszereit. 

Hirdetés

A Symantec becslései szerint az iOS-re írt kártevők száma az idei évben megduplázódott, és a Maceket célzó fenyegetések száma is folyamatosan emelkedik. 

Hasonló trendet vár a FireEye is, amely hozzátette, hogy az Apple Pay mobilfizetési szolgáltatás is célpont lehet. 

Érthető okokból a hackerek körében azért lesz olyan népszerű az Apple, mert nagyon sokan szeretik és használják a termékeit. 

Egyelőre tény, hogy az Apple eszközeit jóval kevesebb kártevő fenyegeti, mint az androidos és a windowsos készülékeket - a kártevők mennyisége azonban megsokszorozódhat a következő hónapokban, így többé senki nem érezheti magát teljes biztonságban. 

Szintén kellemetlen trendnek ígérkeznek a greyware jellegű appok, amelyek ugyan nem terjesztenek kártevőt, de mindent teleszórnak reklámmal, és követik a böngészési szokásokat. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.