Hirdetés

Rászállt a Samsungra és Philips-re is az EU



|

A hét elején meglepetésszerű ellenőrzést tartottak a versenyhatóság ellenőrei.

Hirdetés

A multicégek hatóságokkal való időnkénti összetűzése teljesen megszokott, noha nyilván az összes félnek púp a hátára a tipikusan versenytársak vagy fogyasztók által kezdeményezett vizsgálat. Az EU versenyhatóságának csütörtöki tájékoztatás alapján még december 3-án meglepetésszerű ellenőrzést tartottak számos vállalatnál, továbbá azok egyes kereskedelmi partnereinél.

Hirdetés


Az EU állítása szerint a vizsgálat kezdeményezésének oka, hogy a lerohant cégek esetében fennáll a szabad kereskedelem korlátozásának gyanúja: az online terjesztési csatornák diszkriminálásával az érintettek mesterségesen növelhették, vagy tarthatták relatíve magasan a fogyasztóelektronikai termékeik árát. A praktika egyébként nem feltétlenül illegális, például a luxusmárkák esetében a patina megőrzése céljából bevett a gyakorlat az elérhetőség korlátozása.


Ugyan az EU sajtóközleményében egyetlen vállalat sem lett megnevezve, ám a Samsung, Philips és Media-Saturn egyaránt megerősítették a vizsgálatban való részvételük tényét. Természetesen az ellenőrzés önmagában nem jelenti azt, hogy a kérdéses cégek bármilyen versenyellenes, etikátlan vagy törvénytelen tevékenységet folytattak volna.


(Forrás: EU, ZDNet, BBC | Fotó: Intel Free Press / Flickr)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.