Hirdetés

Redmond is beszállt a „pedofilvadászatba”



|

A Google-hez hasonlóan a Microsoft is értesíti a rendőrséget, ha gyerekpornót talál.

Hirdetés

Nem a Google az egyetlen olyan vállalat, amely folyamatosan monitorozza a felhasználók adatforgalmát törvénysértő tartalmak után kutatva. A pennsylvaniai rendőrség a Microsoft segítségével fogott el egy férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy gyerekpornót tárolt és osztott meg a One Drive fiókján keresztül. Ahogy arról hétfőn mi is beszámoltunk, nemrég a Google tippje alapján csaptak le a rendőrök egy 41 éves houstoni éttermi kisegítőre, akit szintén gyerekpornó birtoklásával és terjesztésével vádolnak.

Hirdetés

Nem ez volt az első olyan eset, amikor a rendőröknek a Microsoft segítségével sikerült kézre keríteniük valakit hasonló bűncselekmények miatt. Bírósági jegyzőkönyvek tanúsága szerint a cég már tavaly is részt vett egy ilyen akcióban.

A Microsoft saját fejlesztésű PhotoDNA rendszere segítségével szűri a felhasználók e-mailjeit és felhőben tárolt fájljait. A szoftver összetett matematikai függvények segítségével azonosítja a gyerekek szexuális zaklatásáról készült fotókat, amelyeket még akkor is képes kiszúrni, ha képmanipuláló módszerekkel változtattak rajtuk. A technológiát a Google, a Twitter és a Facebook is használja, közös céljuk egy, az illegális képeket összegyűjtő adatbázis felépítése.

A Google-lel ellentétben a Microsoft nem bombázza célzott hirdetésekkel a felhasználókat az e-mailekben talált kulcsszavak alapján. A keresőóriás sietett leszögezni, hogy csak a gyerekpornográfiával kapcsolatos bűncselekményekről informálja a rendőrséget, a felhasználók egyébként tőle akár a Nagy Vonatrablást is lelevelezhetik a Gmailen.

A jogvédők ennek ellenére aggódnak, úgy látják, hogy az e-mailszűrés és a személyes információk kezelése veszélybe sodorhatja a felhasználókat.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.