Hirdetés

Régi idők játékai a novemberi PC Worldben



|

A mai napig elérzékenyülsz a Mortal Kombat, a Doom, vagy éppen a Lost Vikings nevek hallatán? Ha igen, akkor a novemberi PC World segít, hogy túllépj a nosztalgián. Nem csak megmutatjuk, hogy miként indíthatod el a régi játékokat, de lemezmellékletünkön a legnagyobb neveket is megtalálod.

Hirdetés

Öreg játék nem vén játék! Nem véletlenül adtuk összeállításunknak e címet, hiszen napjainkban is van létjogosultságuk a régi DOS-os játékoknak. Szerencsére futtatásukhoz nem kell a garázs mélyéről előkaparni a régi PC-ket, és még a parancssori utasításokat sem kell újra átismételni. Rendelkezésünkre állnak ugyanis olyan eszközök, amelyekkel néhány kattintással, felhasználóbarát módon működésre bírhatjuk a 20-30 éves szoftvereket, akár Windows 8 alatt is.

 

 

Friss magazinunkban ráadásul nem csak a hogyant mutatjuk meg, hanem lemezmellékletünkön több mint 150 olyan játékot is elhelyeztünk, amelyek egy fogd és vidd utasítással elindíthatók, és amelyekkel anno több száz kellemes órát töltöttünk el (például: Monkey Island, King's Quest, Mortal Kombat, Settlers, vagy éppen a Doom).

A retró életérzés jegyében - még a Windows 8 dömping előtt - visszapillantunk egy kicsit a mikrogépek korszakára, és azok felvirágzására, hogy megmutassuk: honnan indultunk, és hova jutottunk el. A friss magazinban ezen felül hangsúlyos szerepet kaptak a mini-ITX gépek is. Nem csak a legjobb házakat mutatjuk meg, hanem azt is, hogy segítségükkel miként tudunk igazán erős konfigurációkat összeállítani. Az okos vásárlás jegyében, és a karácsony közeledtével tippeket is adunk a karácsonyi ajándékokhoz, amely cikket az akár 50 százalékos kedvezményt is kínáló kuponos összeállításunk remekül kiegészít.

 



Szoftveres részlegünkben megkerestük a legjobb hangszerkesztő programokat, egymásnak eresztettük az új Outlook.com-ot és a Gmailt, valamint egy érdekes linuxos 3D projektről is beszámolunk. E havi teljes verziónk a képernyőmentésben etalonnak számító Ashampoo Snap 5, valamint a weboldalkészítés világából ízelítőt adó Xara Web Designer Silver.

További témáink részletesebben:



Gazdálkodj okosan

Megmutatjuk, mire érdemes figyelni az ünnepek előtti vásárláskor. Nyolc bónusz kuponunkkal pedig spórolni is lehet.

Mini-ITX-házak körképe

Meguntuk a hatalmas és nehéz házakat? Örülnénk egy kisebb, de legalább olyan erős gépnek, mint amilyen korábbi asztali szörnyetegünk volt? Összegyűjtöttük, hogy mire kell figyelni a ház beszerzésénél, és a piac kínálatából is mazsoláztunk.

Tippek használttelefon-vásárlóknak

Egy kis odafigyeléssel könnyen minimalizálhatjuk a használt készülékek vásárlásakor jelentkező kockázatokat.

A mobil lesz az új pénztárca?

Hazánkban is felpörgetheti az érintésmentes fizetést az NFC-s készülékek érkezése. A MasterCard mobilfizetési szolgáltatásokért felelős regionális vezetőjét, Szetnics Lászlót faggattuk a fizetési megoldásról.

Írásainkról bővebben a részletes tartalmi leírásban olvashatsz! A magazinunk digitális változatát megtalálod a Digitalstand oldalán! Ha belelapoznál a lapba, akkor azt is megteheted, ha ellátogatsz a Facebook galériánkba.

A lap Budapesten már elérhető az újságárusoknál, valamint a digitális csatornákon. A rövid munkahetek miatt azonban előfordulhat, hogy előfizetőink csak a hét vége felé kapják meg magazinunkat. A kényelmetlenségért elnézést kérünk.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.