Hirdetés

Rekordmagaslatokban a Google részvényei



|

Kifizetődőnek bizonyulnak a Google erőfeszítései.

Hirdetés

A Google a csalódásnak mondható második negyedéve után az idei harmadik negyedéves eredményeit csütörtökön tette közzé: az árbevételük és a nyereségük meghaladta az elemzők várakozását. A Google árbevétele az utóbbi három hónapra vetítve 12 százalékkal 14,89 milliárd dollárra nőtt, míg a nyeresége 36,5 százalékos emelkedés után 2,97 milliárd dollárra rúgott. 

Hirdetés

Ez minden bizonnyal jelentős mértékben befolyásolta a cég részvényeinek az árát, amely több mint 10 százalékos emelkedéssel tegnap meghaladta az eddigi 979 dolláros rekordösszeget, és 1000 dollár fölé emelkedett. 

A webóriás a jó eredményeit többek között az oldalain és a partnereinél felbukkanó, egyre eredményesebb hirdetéseinek köszönheti, de a népszerűségére nagy befolyással van a Chromebookok előretörése és az Android platform sikeressége is. Érdekesség, hogy a Google részvényei most több mint tízszer annyit érnek, mint amikor a cég 2004-ben a tőzsdére lépett. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.