Hirdetés

Remekül kezdett a tőzsdén a Twitter



|

Ez első napon 73 százalékkal nőtt a részvények árfolyama.

Hirdetés

Meglehetősen érdekes, a befektetőket potenciálisan megtéveszteni képes profitszámítási módszere ellenére a Twitter nem volt képes lelombozni a befektetőket, a vállalat tegnap délután fantasztikusan indított a tőzsdén. A TWTR jelzést kapott közösségi portál értékpapírjai 26 dolláros áron váltak elérhetővé, néhány percen belül 50 felé ugrottak, majd visszaestek olyan 45 környékére.

Hirdetés


Az első napot 44,9 dolláros árfolyammal zárta a vállalat (amely közel 73 százalékkal volt magasabb a nyitóárnál), a hír írásának pillanatában a kereskedés utáni ár 45,02 dollár volt. Mindez annyit tesz, hogy a Twitter piaci értéke jelenleg 25 milliárd dollár felett tanyázik, ráadásul a Facebook tőzsdére lépése utáni történésektől eltérően úgy tűnik stabil árfolyamra lehet számítani.


A Twitter tőzsdére lépésével a cég legnagyobb tulajdonosai milliárd dollárokat kaszáltak: a Rizvi Traverse befektetői cég 3,82 milliárdot, Evan Williams társalapító 2,56 milliárdot, a Spark Capital 1,46 milliárdot, a Benchmark Capital 1,42 milliárdot, míg Jack Dorsey elnök 1,05 milliárdot. Ezen felül Dick Costolo vezérigazgatót sem kell sajnálni a szerény 345 millió dollárt érő részvényeivel.


(Forrás: Mashable | Fotó Rosaura Ochoa / Flickr)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.