Hirdetés

Rendszerfeltörés hobbiból



|

Hirdetés

Stephen Craig Dendtler döbbenten hallgatta az ítéletet, hiszen első fokon bűnösnek vallotta ugyan magát, de akkor büntetlen előítélete miatt se elzárásra, se pénzbüntetésre nem ítélték - ám az ügyészség megfellebbezte az ítéletet, mivel azt egyértelműen elégtelennek tartotta, „nem vette figyelembe az elrettentési tényezőt” - hiszen mások példaként tekinthetnek Dendtlerre. A férfi az utolsó szó jogán elmondta, hogy amit tett, nem tekinthető hackelésnek, hiszen az egyetlen előnye tudásának elmélyítése volt. Elmondta azt is, hogy különösen a számítógépes biztonság érdekli, ezért is folyamodott munkáért az állami Defense Signals Directorate biztonsági és hírszerzési ügynökségnél - posztot most már biztosan nem kap, mert a munkavállalás feltétele a büntetlen előélet. A bíróság azt sem fogadta el enyhítő körülménynek, hogy Dendtler az Optus hálózatán számos „lyukat” „befoltozott” - amivel elejét vette a hozzá hasonló engedély nélküli behatolásnak, bár saját hozzáférését továbbra is biztosította. A bíró különösen élesen reagált a férfi azon kitételére, hogy neki köszönhetően „néhány milliárd ember helyett csak egy férhet hozzá az Optus 430 ezer ügyfelének felhasználó nevéhez és jelszavához” - McGuire bíró nem tudta elfogadni, hogy ezt valami „intellektuális késztetés” hatására tette volna. A bíró elfogadta, hogy Dendtler anyagi hasznot nem húzott abból, hogy hozzáfért pénzügyi információkhoz hozzáférést biztosító jelszavakhoz, azt viszont annál aggályosabbnak találta, hogy „módszerét” többször is megbeszélte társaival.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.