Hirdetés

Rengeteg celeb pucér képét lopták le a felhőből



|

Állítólag az Apple iCloud szolgáltatása a hibás, minden tele van a hírességek meztelen fotóival.

Hirdetés

Az utóbbi napokban sorra árasztották el a webet a nagy hírességek pucér fotói. Először csak a Reddit és a 4chan oldalai teltek meg a sztárok meztelen képeivel, azonban hamarosan a képgyűjtő oldalakon és a blogokon is elszaporodtak a tartalmak, amelyek többek között Jennifer Lawrence, Kate Upton, Kirsten Dunst, Avril Livigne, Mary Elizabeth Winstead, Mary Kate Olsen és Hillary Duff intim életét is több mint részletesen prezentálják. 

Hirdetés

Először mindössze annyit lehetett tudni a képek származásáról, hogy valaki az iCloud egyik hibáját használta ki, illetve talán hozzáfért néhány híresség telefonjához. Állítólag a támadók videókat is szereztek, amiket hat számjegyű összegekért készülnek eladni, dollárban persze. A Twitteren azóta többen is megerősítették, hogy a saját meztelen képeiket látták viszont mindenhol. 

 

 

A történteket még érdekesebbé teszi - illetve megkérdőjelezi a beszerzési módszert -, hogy sok híresség azt állítja, ezeket a képeket már rég törölte a telefonjáról és az iCloudból is. Ha tényleg az iCloud a hibás, és még meg is őrzi a törölt fotókat, akkor sem tiszta a történet, hiszen videókat nem kezel a szolgáltatás. Teljes mentés keretében ugyan felkerülnek a felhőbe ezek is, de többen soha nem is használtak iPhone-t - így könnyen előfordulhat, hogy más felhős szolgáltatások is érintettek. 

A nyomozások első morzsájaként kiderült, hogy talán nem is az iClouddal volt a gond, hanem a Find My iPhone szolgáltatás rejtett egy olyan sérülékenységet, amelynek hála a hackerek brute-force módszerekkel törtek be a fiókokba. Amennyiben ez a felvetés igaz, akkor a hírességek meglehetősen gyenge jelszavakat használtak. Mivel sokan ismerik egymást a celebek körében, ezért nem lenne meglepő, ha a névjegyzék adta lehetőségekkel is éltek volna a támadók.

 

 

Az iBrute program által kihasznált hibát - aminek hála korlátlanul lehetett próbálkozni a jelszavakkal - mindenesetre már a szivárgások első napján kijavították - az tehát mindig találgatás, hogy pontosan mi az igazság. A Mashable szerint például biztosan nem így kerültek elő a fotók, ugyanis a szivárgás előtt mindössze három nappal jelent meg az iBrute, ami pedig nem jelent elég időt a támadásokhoz és a több száz fotó szétküldéséhez. Szintén valószínűtlenné teszi az iBrute történetét, hogy állítólag két orosz biztonsági szakértő írta a programot bizonyítékként, egy sebezhetőség jelentésére. A jelentésükben azt is elárulták, hogy nem csak a Finy My iPhone-ban van biztonsági rés, hanem a hackerek akár offline is találgathatnak a végtelenségig a jelszavakat illetően. A szakértők többsége szerint az iBrute és a Find My iPhone történetének nincs köze a kiszivárgott képekhez. 

 

 

Az Apple hivatalosan annyit közölt, hogy megkezdték a vizsgálatokat, és mivel nagyon komolyan veszik a felhasználóik biztonságát, ezért mindenképp kiderítik, volt-e köze az iCloudnak a történtekhez. 

A kiszivárgott képeket természetesen nem közöljük, ugyanakkor ha valaki nagyon meg szeretné őket találni, nem lesz nehéz dolga - bár a legtöbb forrást sorra likvidálják, a Google keresőjével néhány perc alatt igen emlékezetes képsorokat lehet találni Kate Uptonról, Jennifer Lawrence-ről és a többi hírességről. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.