Hirdetés

Rengeteg Gmail-fiók elérhető a feketepiacon



|

Gmail- és Yahoo-felhasználói fiókok jelszavaitól hemzseg a feketepiac.

Hirdetés

A digitális témákkal foglalkozó feketepiac gyakorlatilag csak úgy hemzseg a felhasználói fiókoktól, derült ki a Hold Security tájékoztatásából, amelyet Alex Holden adott a Reutersnek. A cég állítólag mindössze három hét leforgása alatt 360 millió felhasználói fiók adatát fedezte fel, amelyek a feketepiacon most eladósorba kerültek. Itt nem csak felhasználónevekről volt szó, hanem e-mail címekről és jelszavakról is. 

Hirdetés

Bár az eladások konkrét céljait még nem tudni, a szakértők szerint veszélyesebb a mostani helyzet a felhasználók többségére, mintha ellopnák a bankkártyájuk adatait. A kiárusított fiókokkal üzleti hálózatokba és bankfiókokba is bárki könnyedén bejelentkezhet. A listákban Gmail és Yahoo fiókokat is nagy számban találtak, de a Fortune 500-as listájáról állítólag az összes cég érintett. 

A legaggasztóbb része mégis az a történetnek, hogy a Hold Security szerint a 360 millió fiókadat nemrég került a feketepiacra, és a kiszivárgásukat az érintett vállalatok még be sem jelentették. A különböző weboldalakon ezen felül legalább 1 milliárd e-mail címet kínálnak. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.