Hirdetés

Részvénykibocsátásra készül a Google



|

Hirdetés

A tárgyalások célja volt egyebek közt, hogy megkonzultálják szerintük mekkora az érdeklődés egy esetleges nyilvános részvénykibocsátásra. Az FT szerint azért született döntés a Google részvények kiadásáról mert óriási a befektetői érdeklődés a mindössze 5 éves kereső iránt. A lap szerint a cég becsült értéke valahová 15-25 milliárd dollár közé tehető. A cég nem véletlenül tervezi egy online árverés keretében kibocsátani részvényeit, ezzel akarja ugyanis kikerülni, hogy egy befektetési bank szabja meg az árakat.




A Google 1998-as bemutatkozása szinte viharként csapott le a keresők piacára, és ma napi több mint 200 millió oldalletöltésével nyugodtan nevezhetjük a világ első számú keresőjének.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.