Hirdetés

Retteghetnek a Tort használó pedofilok



|

Az FBI elkapta a legnagyobb terjesztőt, de a látogatóknak is tartogattak meglepetést.

Hirdetés

A rendkívül magas fokú anonimitást nyújtó Tor hálózat számos hasznos dologra használható, ám természetesen a működési jellege miatt rengeteg illegális tartalmat nyújtó portálnak ad otthont. A különféle drog- és fegyverdíler webhelyek mellett többek közt itt üzemeltek eddig a legnagyobb gyermekpornográfiával foglalkozó portálok is.


A legfrissebb hírek szerint az FBI a napokban sikeresen beazonosította a Tor hálózat legnagyobb tárhelyszolgáltatóját, majd Írországban elfogta annak üzemeltetőjét. Eric Eoin Marques a hatóság szerint a Föld legnagyobb gyermekpornóval foglalkozó üzletét vitte, ráadásul ír–amerikai kettős állampolgár, így hamarosan az USA-ban állhat bíróság elé. A 28 éves férfi akár 30 év börtönt is kaphat, a cégénél hostolt, csak Toron keresztül elérhető weboldalak pedig a hatóság közbenjárásának köszönhetően a jelek szerint mind elérhetetlenek.


Ami ennél is érdekesebb, hogy az FBI informatikusai a DreamHost szervereihez hozzáférve támadó JavaScript-kódokat helyeztek el a különféle portálokban, amely a Tor Browser böngészőben (Firefox 17 ESR) lévő sérülékenységet kihasználva elküldhette a látogatók publikus IP-címét az ügynökségnek. A hírek szerint a trükk elsőként szombaton tűnt fel az egyik fórum üzemeltetőjének: valójában nem tudni, hogy mióta folyhatott az adatgyűjtés.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.