Hirdetés

Robbanás az otthoni hálózati piacon



|

Hirdetés

A készülékek eközben egyre gyorsabbak és olcsóbbak lesznek, miközben mind több otthonban jelennek meg, illetve egyre nagyobb területet fednek le, hálóznak be.

A jelentés ugyanakkor megállapítja, hogy a multimédiás fájlok tárolása és továbbítása területén az áttörés továbbra is váratni fog magára. "A kutatásunk azt találta, hogy a vevők körében egyre nagyobb az érdeklődés az otthoni hálózatok iránt annak érdekében, hogy összekapcsolják a digitális szórakoztató eszközeiket a hi-fi berendezésükkel vagy a tévékészülékükkel" - mondta Joyce Putscher elemző. "Ahogy a fogyasztók számára egyre elfogadottabb lesz hogy a számítógépüket összekössék a tévével, az érdeklődés tovább növekedik."

A piackutató cég elemzői úgy látják, az otthoni hálózati eszközök nem csak egyre gyorsabbak lesznek, hanem egyre több szolgáltatást is nyújtanak, például vezeték nélküli elérést vagy akár integrált VoIP képességet. A berendezésekben felhasznált alkatrészek ára csökken, az előállítási mennyiségük pedig látványosan növekedik, ami összességében azt eredményezi, hogy a készülékekhez szinte napról napra olcsóbban lehet hozzájutni.

A kutatásból kiderül, hogy míg 2003-ban világszerte 24 millió olyan lakás létezett, ahol volt valamiféle otthoni hálózat, ez 2004-re majdnem 50 százalékkal 37 millióra növekedett. Az In-Stat felmérése szerint a legtöbb vevő már nem kábelekkel, hanem vezeték nélküli kapcsolattal építené fel otthoni hálózatát, a legtöbben a 802.11g szabványra épülő készülékeket részesítik előnyben.

A Parks Associates által idén januárban publikált felmérés szerint az otthoni hálózattal rendelkező amerikai lakásoknak már 52 százalékában Wi-Fi szolgál a gépek összekapcsolására, 50 százalékban Ethernet, 5 százalékban pedig más technológia, például az elektromos áramot is továbbító vezetékek segítségével alakítják ki a hálózatot. A különféle technológiák részaránya azért nem 100 százalék, mert egyes helyeken többféle megoldást is alkalmaznak vegyesen.

Az amerikai távközlési cégek, amelyek otthoni szélessávú internetkapcsolatot kínálnak, egyre nagyobb számban kínálnak vezeték nélküli megoldásokat a felhasználóknak, hogy kialakítsák otthoni hálózatukat.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.