Hirdetés

Robothalak a víztisztaság érdekében



|

Egy újabb lehetőség a természetes vizeink tisztán tartására, vagy legalábbis a monitoringra.

Hirdetés

A Michigan State University kifejlesztett egy olyan robothalat, mely 100 százalékig vízálló, kiválóan manőverezik a vízben, miközben rajta tartja a szemét (szenzorait) a szennyeződéseken, akár patakról, akár óceánról legyen szó. Az Egyetem professzora és mérnöke, Dr. Xiaobo Tan elmondta, hogy apró mérete okán a robothal olyan helyekre is el tud jutni, melyek egyéb víz alatti járművel nem lennéne megközelíthetőek.

A farokúszón elhelyezett szenzorok elektroaktív polimerekből állnak, melyek úszás közben érzékelik a víz összetevőinek változását, így egészen átfogó képet adnak annak állapotáról. Mivel napjaink egyik komoly problémája a felszíni vizek szennyezése, ezért jó megoldás a robothal arra, hogy túlzott élőerő alkalmazása nélkül tudjuk figyelni az aktuális állapotot, és annak megfelelően, időben lehessen cselekedni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.