Hirdetés

Robotok kora



|

Hirdetés

A Sony híres robotkutyáját például már jövő héttől fogva meg lehet vásárolni az üzletekben. Az Aibo nevű állat orrába hamarosan egy olyan kamerát szerelnek, ami felismeri a környezet változásait, s az "állatot" a szituációnak megfelelő cselekvésre ingerli. Nem tartják az sem elképzelhetetlennek, hogy a robot eb olyan népszerű lesz, hogy a tulajdonosok kísérőként fogják használni őket. Doi úgy véli, hogy tíz éven belül a háztartások akár két-három robotot is tartani fognak, amelyek teljesítménye a mostaniaknak akár százszorosa is lehet. A fejlődés rá is fér a robotokra, mert ma drágák és sérülékenyek, ami a tömeggyártást persze nem teszi lehetetlenné, hiszen az első generációs Aiboból 45 ezer darabot adtak el a világon. Van aki szerint apró szépséghiba, hogy ott fogyott igen jól 11 hüvelykes műblöki, ahol nagyszámban éltek japánok is. A lelkesedésük pedig alighanem növekvőben van, mert a piackutatásokon felbuzdulva a Sony már 60 ezer másodikgenerációs robotcsahost tart raktáron.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.