Hirdetés

Rohamosan nõ az AMD processzorok népszerûsége



|

Hirdetés

Az Intel-rivális chipgyártó egyre nagyobb piaci részesedést szerez, és a társaság egy számára kedvezõ jelentés alapján a napokban ismét módosította várható piaci eredményét.

Az Advanced Micro Devices (AMD) idei, harmadik negyedéves eredményei a Dataquest piackutató cég legfrissebb jelentése szerint még kedvezõbb, mint arra a korábbi mutatók következtetni engedtek. A szerdán kiadott jelentés szerint a társaság egyes földrajzi, illetve piaci szegmensekben több, mint kétszeresére növelte piaci részesedését, ami igen jelentõs növekedésnek számít.

A piaci részesedés növekedésében nagy szerepet kaptak a teljesítményükhöz mérten igen kedvezõ árú Athlon és Duron processzorok, a meglepõen sikeres Athlon XP, valamint a munkaállomás- és szerverpiacra szánt Athlon MP modellek is. A chipgyártó számára kedvezõen alakuló piaci eredmények a jelek szerint átlendítik a társaságot a PC piac mélypontján annak ellenére, hogy az elemzõk az Intelhez képest kisebb tartalékokkal rendelkezõ cég jelentõs lemaradására számítottak.

Általánosan elmondható, hogy az AMD processzorok elsõsorban a magánfelhasználók által kedveltek, és leginkább az Egyesült Államok határain kívül. Japán otthoni felhasználóinak körében a társaság chipjei 54 százalékos részesedést értek el a tavalyi 24 százalékhoz képest, ami kiemelkedõen jó eredménynek számít. Az Athlon és Duron processzorok nem kevésbé népszerûek Európában sem, a társaság Nyugat-Európában 25-rõl 49 százalékra növelte piaci részesedését.

Az Advanced Micro Devices (AMD) mérsékeltebb, de nem elhanyagolható eredményeket ért el az Egyesült Államokban. A társaság processzorai az USA-ban 10 százalékos növekedést követõen immár 27 százalékos részesedéssel bírnak, áll a jelentésben. Az amerikai piacon a társaság chipjei a kisvállalkozások számára gyártott PC-kben népszerûek, ahol 40 százalékos részesedéssel rendelkeznek. Az amerikai kormányhivatalok új számítógépeinek egyharmadában található AMD processzor.

Az AMD szerdán adta ki legújabb szerverekbe és munkaállomásokba szánt processzorát, az Athlon MP 1900+ -t, amely 1,6 GHz-es órajellel rendelkezik. A 319 dolláros nagykereskedelmi árú chip nem marad korszerû platform nélkül, mivel a társaság egyúttal piacra dobta 760MPX típusjelû duálprocesszoros chipkészletét is, amely a jelenleg piacon lévõ 760MP továbbfejlesztett változata.

Végül annyit még talán érdemes megjegyezni, hogy a társaság által bevezetett, és sokak által élesen bírált modellszám a jelek szerint mégis sikert fog aratni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.