Hirdetés

Hogyan tesz tönkre egy embert a Google automatikus kiegészítése?



|

Egy japán férfi azért vesztette el az állását, mert a Google automatikus kiegészítése szerint bűnöző.

Hirdetés

A Tokiói Kerületi Bíróság arra kötelezte a Google-t, hogy bizonyos kifejezésekre próbálja meg szűrni az automatikus kiegészítéseket, mivel egy japán férfi nevével kapcsolatban olyan bűneseteket dobott fel találatként, amit az illető - állítása szerint -  soha nem követett el. A férfit ráadásul emiatt máshová sem akarják felvenni, így nem csak az addigi karrierjét tette tönkre a Google, hanem az újabb elhelyezkedését is jelentősen megnehezíti. A pórul járt japán polgár ügyvédje, Hiroyuki Tomita  elmondta, hogy a Google elutasítja a Japán Kerületi Bíróság döntését, mondván, hogy az amerikai székhelyű cégre nem vonatkoznak a japán törvények, és egyébként sincs módjuk a szűrésre, mivel ez egy olyan folyamat, amit a rendszer a felhasználói szokások alapján alakít. Ez utóbbi kijelentésük kissé aggályos, hiszen igenis vannak olyan szavak, melyekre szűr a rendszer.

Egyébként ez az első olyan döntés, mely a Google-t ilyesmire kötelezné, és valahol jogos is lenne a dolog, hiszen a szerencsétlen japán munkavállaló évek óta issza ennek a levét, hiszen  mióta kirúgták, senki nem hajlandó felvenni, mert bűnözőnek tartják. Az ügyvéd szerint a férfi nevét begépelve tízezernél is több olyan találat van, mely bűncselekményekkel hozza összefüggésbe. "Ez helyrehozhatatlan károkat okozhat, mint például a munkahely elvesztése, ami szinte együtt jár az anyagi csőddel, vagy egyes személyek, illetve szervezetek személyiségi jogait sértheti", mondta Tomita úr.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.