Hirdetés

Saját kémszervezetről tárgyalhat az Európai Unió



|

Az Európai Bizottságban felmerült egy egységes kémszervezet ötlete.

Hirdetés

A legtöbb európai vezető igen csendben hallgat, amikor az NSA-ről, a vezető politikusok, a nagy cégek és az állampolgárok utáni kémkedésről van szó. Bár a nemrég kiszivárgott dokumentumok szerint a britek mellett a franciáknál és a németeknél is működnek kémszervezetek, az Európai Unió jó eséllyel egy saját, közös ügynökség felállításáról is tárgyalhat, de ezúttal nem az NSA javára. 

Hirdetés

Az Európai Bizottság egyik tagja, Viviane Reding szerint ideje kiegyenlíteni az erőviszonyokat. A luxemburgi politikus úgy gondolja, hogy az Európai Uniónak vissza kell vágnia, és egy saját kémszervezetet létrehoznia, hogy Amerika után kémkedhessen. 

Reding azt mondja, szorosabb titkos együttműködésre van szükség az EU-s tagállamok között azért, hogy erős, egységes állásponttal válaszolhassanak Amerikának. Bár Reding már 2020-ra szeretné megalkotni a nagy európai hírszerző ügynökséget, ezzel lehetnek problémák. Elég csak a brit GCHQ-ra gondolni, ami az NSA kedvenc kistestvére. Ha ettől eltekintünk, akkor azon is érdemes elgondolkodni, hogy valóban az NSA EU-s kiadása jelentheti-e a megoldást az ügyben. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.