Hirdetés

Saját Linuxra cserélheti Kína a Windows XP-t



|

A kormányzat túl drágának tartja a Windows 8-ra való átállást.

Hirdetés

A Windows XP terméktámogatásának nagyjából két héttel ezelőtti eldobása momentán Kínában jelenti a legnagyobb problémát, az internetezők számítógépeinek bő felén fut a biztonsági javítások nélkül maradt operációs rendszer. Ezen felül – többek közt a magyar egészségügyhöz hasonlóan – az állami fenntartású számítógépek jókora részén (pontosan értéket nem lehet tudni) is a kivénhedt OS dolgozik.

Hirdetés


A legfrissebb hírek szerint a kínai állam illetékesei úgy döntöttek, hogy a Windows 8-ra való átállás túlságosan drága mulatság lenne, így az elkövetkező hónapokban helyi internetes cégek biztonsági szoftvereivel és tanácsadásával próbálják megvédeni a számítógépeiket. Ez természetesen csak átmeneti megoldás: jelenleg úgy tűnik, hogy a hatóságok által használt PC-k szabványosított operációs rendszere a jövőben egy saját kezűleg karbantartott Linux-disztribúció lesz.


(Forrás: WinBeta, NetworkWorld | Fotó: Cory Doctorow)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.