Hirdetés

Saját munkásait állatokhoz hasonlította a Foxconn vezére



|

Az Apple és Microsoft partnercégének gyáraiban híresen rosszak a munkakörülmények, sorozatosak az öngyilkosságok a dolgozók között. A cég igazgatója ugyanakkor a felsővezetők előtt azzal viccelődött, hogy állatokat kell kordában tartania.

Hirdetés

Gyermekmunka és kizsákmányolás a kínai gyárakban, tömeges öngyilkossággal való fenyegetőzés az elmaradt fizetések miatt - a Foxconn visszatérő név az újságokban a folyamatos botrányok kapcsán. Az Apple, a Dell és Microsoft beszállítója elég gyakran hozza kellemetlen helyzetbe partnereit, most éppen a vállalat vezérigazgatója, Terry Gou tette ezt, amikor egy évzáró rendezvényen a vállalat felsővezetői előtt mondta azt, hogy állatokat kell irányítania.

"A Hon Hai (ez a Foxconn helyi neve - a szerk.) egymillió embert foglalkoztat, és mivel az emberek is állatok, nekem elég nagy fejfájást okoz, hogyan is irányítsak egymillió állatot" - jelentette ki viccelődve Terry Gou, majd hozzátette: Chin Shih-chientől, a Taipei Állatkert vezetőjétől szeretne tanulni a megfelelő állattartásról.

Azt gondolhatnánk, hogy csak szerencsétlen viccelődésről van szó (nyilván nem ez lenne az első nagy cégek vezetőinek gyűlésén), de a hab a tortán az, hogy Gou valóban meg is hívta az állatkert igazgatóját a menedzsmentnek tanácsokat adni. Persze mindenki jókat nevetett.

A cég később közleményben kért bocsánatot az érintettektől, álláspontjuk szerint a vezető szavait környezetéből kiemelve, elferdítve értelmezte a sajtó. Valószínűleg mi is.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.