Hirdetés

Saját önvezető autót készített a Google



|

Kormány és pedálok sincsenek feltétlenül a prototípusban.

Hirdetés

Az önvezető autók szabálysértéseinek anyagi felelősségétől a tulajdonosaikat megvédeni kívánó Google tegnap a Code Conference eseményen bejelentette, hogy idén nyáron meg kívánja kezdeni a saját fejlesztésű autonóm járművek tesztelését, olyan 100 kétszemélyes kocsit kíván építtetni. Sejthetően a terméket a Google X laborjában hozták létre, a vállalati egység Sergey Brin fennhatósága alatt áll.
 

Hirdetés


A vállalat eddig átalakított Toyota és Lexus autókat használt tesztelési célokra, azonban a most bemutatott modell összességében egyéni konstrukció, noha nagyrészt boltokban kapható alkatrészekből lett összelegózva. A prototípusok első körben – üzemzavar esetére – rendelkeznek majd kormánnyal és pedálokkal, azonban úgy lettek megtervezve, hogy ezek végső soron már a kezdetektől fogva csupán opcionális kiegészítők.
 


A Google szerint amennyiben az elkövetkező hónapokban az autóik remekül teljesítenek, akkor megpróbálnak majd partnereket találni a technológia szélesebb körű bevetésére, ezalatt feltehetően kereskedelmi használatot kell érteni.


(Forrás: GoogleThe Verge)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.