Hirdetés

Saját valutát akart a Google



|

A Nakamoto Satoshi által felvázolt protokoll alapján valósult volna meg a cég virtuális fizetőeszköze.

Hirdetés

Az IT World tudósítása szerint a Larry Page által irányított vállalat anno komolyan elgondolkodott egy saját fizetőeszköz bevezetésén, amit Google Bucks-nak neveztek volna el (magyarra fordítva Google dolcsi). Egészen pontosan Eric Schmidt elnöklése alatt vetődött fel az ötlet, amely tényt a cég jelenlegi igazgatósági tagja személyesen is elismert egy újságírói kérdésre. "Több javaslatot is megvizsgáltunk, hogy miként lehetne saját Google Bucks pénzünk"- nyilatkozta Schmidt Barcelonában.

 



Az ötletet a "peer-to-peer" fizetési rendszer ötlete adta, amelyet például a Bitcoin is használ. Utóbbi egy saját digitális fizetőeszközzel dolgozik, amelynek nincs központi kibocsátója, azaz hagyományos pénzintézetek, országok nem állnak mögötte. A nyílt forráskódú technológia elosztott adatbázisával átlátható működést tesz lehetővé, mivel nem a tranzakciók, hanem a felhasználók kiléte titkos.

A Google azonban idővel visszatáncolt, mivel kiderült, hogy a nemzetállamok többségében egyelőre illegális az e fajta megoldást. A kormányok ragaszkodnak a pénzkibocsátási jogukhoz. "Végül ezen kifogások miatt úgy döntöttünk, hogy mégse vágunk bele a megvalósításába" - mondta a Google vezetőségének a tagja.

Eric Schmidt az újságírók kérdésére azt is elmondta, hogy amit minden kormány jóváhagyja a Motorola felvásárlását, folytatni fogják azt a szabadalmi pert Kínával szemben, amelyet a Motorola vezetése korábban már kezdeményezett. Ezen felül az olcsóbb Android készülékek érkezéséről is beszélt.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.