Hirdetés

Sajtótájékoztatón mutatták be a SuSE Linux 9.1-et



|

Hirdetés

A szokványos elemek közé tartoznak az internetes, email, képkezelő, grafikus, audio- és videoszoftverek. A szövegszerkesztő, táblázatkezelő és rajzoló alkalmazások mellett az OpenOffice.org 1.1 irodai csomag egy képlet- és HTML-szerkesztőt is kínál. A SUSE LINUX 9.1 lehetővé teszi az ügyfelek számára mind a 32, mind a 64 bites platformok nyújtotta előnyök kihasználását, és tartalmazza a termék rugalmasságát és a felhasználók választási lehetőségét biztosító legújabb GNOME és KDE asztali felületeket.

A SuSE LINUX 9.1 Professional magyar változata 2 duplaoldalas DVD-t, 5 CD-t, egy Felhasználói és egy Rendszerkézikönyvet tartalmaz, összesen közel 1200 oldal magyar nyelvű tartalommal, valamint egy ingyenes, 180 napos, magyar nyelvű terméktámogatást, amely emailben és telefonon is elérhető.




Az új 2.6 Linux rendszermag biztosítja a hardvererőforrások hatékony elosztását, például garantálja a kiváló minőségű zenei és videoteljesítményt még olyan körülmények között is, amikor egyidejűleg más alkalmazások is futnak. A DMA (Direct Memory Access - közvetlen hozzáférés) mód a CD és DVD írást is felgyorsítja. Az Advanced Linux Sound Architecture (ALSA - fejlett Linux hangrendszer) már az új rendszermag integrált komponense, és támogatja a leggyakoribb hangkártyákat. Az ACPI (Advanced Configuration and Power Interface - továbbfejlesztett konfigurációs és energiagazdálkodási felület) rendszert tartalmaz, mely hatékonyabb teljesítménykezelést és a laptopok akkumulátorának megnövelt működési idejét teszi lehetővé.



A SUSE LINUX 9.1 a Linux két vezető grafikus felületének legújabb verzióit tartalmazza: a GNOME 2.4.2. és a KDE 3.2.1. rendszereket. A legújabb GNOME felület a használhatóságra és a felhasználó kényelmére helyezi a hangsúlyt, miközben kulcsfontosságú, új szolgáltatásokat kínál a Linux felhasználóknak, többek között CD írási funkciókat, univerzális azonnali üzenetküldő klienst (Gaim), egyszerűsített nyomtatási konfigurációt (a CUPS beállításokon keresztül) és sok egyéb beállítási lehetőséget. Az új, speciális GNOME alkalmazások tartalmazzák a GNOME Meeting videokonferencia rendszert, mely teljes szolgáltatásokat kínál és támogatja a legtöbb videokonferencia-szabványt, és az Evolution csoportmunka szoftvercsomagot, mely GPG támogatást, az SSL kapcsolódás lehetőségével további biztonságot, és helyben elérhető helyesírás-ellenőrzést kínál. Emellett jelentős fejlesztéseket végeztek a kisegítő lehetőségeken. Az új Gnopernicus keretrendszer megkönnyíti a felület használatát a vak és gyengén látó felhasználóknak, valamint olyan eszközöket kínál, melyek lehetővé teszik a fogyatékkal élők számára is a felület kezelését.

A KDE legújabb 3.2.1 verziója több mint 10 000 javítást, fejlesztést tartalmaz, melyek gyorsabbá és a lehető legstabilabbá teszik a KDE felületet. A frissítések mellett elérhető új személyes információkezelő, a Kontact, egységesített felületet nyújt az email, naptár, címjegyzék és megjegyzéskezelő szolgáltatásokhoz. A Kopete üzenetküldő gyors kapcsolatteremtést tesz lehetővé az MSN, AIM, ICQ, IRC, Yahoo Messenger és Jabber szolgáltatásokhoz. Ráadásul egy integrált helyesírás-ellenőrző is készült a webes formátumokhoz és e-mail üzenetekhez, és továbbfejlesztették a Konqueror fájlkezelő és webböngésző funkcióit. A Konqueror webböngészővel importálhatók az Internet Explorer könyvjelzői, valamint a felhasználók gyorsan áttekinthetik a képeket tartalmazó könyvtárakat, hálózati mappákat és hálózati szolgáltatásokat, másolhatnak audio CD-ket és olvashatják a digitális fényképezőgépek valamint USB hordozható adattárolók tartalmát. A Kwallet a jelszavak és hozzáférési információk központi tárolójaként szolgál. A JuK zenevezérlő lehetővé teszi a nagyméretű zenei archívumok intelligens és intuitív kezelését.



A SUSE LINUX 9.1 Professional magyar kiadása továbbra is az alkalmazások széles skáláját tartalmazza. A szokványos elemek közé tartoznak az internetes, e-mail, képkezelő, grafikus, audio- és videoszoftverek. A szövegszerkesztő, táblázatkezelő és rajzoló alkalmazások mellett az OpenOffice.org 1.1 irodai csomag egy képlet- és HTML szerkesztőt is kínál. Az OpenOffice.org egy kattintással exportál PDF fájlokba, támogatja az XML formátumok importálását és exportálását, valamint Flash formátumú bemutatók készítésére is alkalmas. A SUSE LINUX 9.1 az első Linux csomag, mely tartalmazza a Softmaker cég Textmaker szövegszerkesztő és a Planmaker táblázatkezelő alkalmazásainak demo verzióit. A Matrica cég Rekall adatbázis-kezelő alkalmazása és a legújabb otthoni banki ügyintéző szoftver, a Moneyplex is új termékek. Szakszerű tördelés a Scribus kiadványszerkesztő programmal készíthető.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.