Hirdetés

Samsung D600 - Iroda, pláza, business



|

Hirdetés

Marketing Még a napokban is sokat adják a Samsung reklámfilmjét, melyben a D600-as készüléket reklámozzák. Nagyon ötletesen és megfogóan, krimibe illő történet keretein belül mutatják be a telefon képességeit. Nehéz elhinni, de a Samsung kiváló üzletpolitikájához ez is szervesen hozzátartozik. Ha egy kisebb felmérést végeznénk, az is kiderülne, hogy a lányok leginkább a Samsung ’modelljeihez’ vonzódnak, kialakításuk miatt. Köztudott, hogy a Samsung külcsínre mindig többet adott más gyártóknál. Ezt a szépséget használták a menü felépítésére, ami sok emberre parasztvakításként hat, mivel a sok látványos menüpont és név alatt nem rejtőzködik akkora tudás. Ezt fedeztem fel az előd D500-as esetében is, szép, jó, de használhatóság terén nem az igazi. Jó arc A rendkívül jó megjelenésű készüléket, stílszerűen fekete dobozban találjuk. Felnyitva azt, egy kivételével a szokásos tartozékokat találjuk. A kakukktojás nem más, mint a tv kábel, amellyel a televíziónk képernyőén láthatjuk viszont képeinket vagy egyéb más dokumentumainkat. E mellett természetesen megtaláljuk az USB kábelt, a headsetet és a töltőt is.
A telefon külseje szinte teljesen egyezik a D500-assal, de ezen már megtalálhatjuk a memória kártya helyét is. A D600-as esetében is akkor bukkannak elő a gombok, ha feltoljuk a flippet, szóval maradt a slide technológia. A telefon amúgy könnyű a műanyag test miatt, amit véleményem szerint megfűszerezhettek volna a Samsung mérnökei egy kis fém berakással. Elegáns, de mégsem hivalkodó, és mégis fiatalos. Bár leginkább egy magánnyomozó irodájának asztalán látnám szívesen viszont, tudom, hogy nemsokára a pláza kandúrok és cicák társaságában is felüti majd a fejét. Kis okos A menüpontok rendkívül jól néznek ki a kristálytiszta 262 ezer színű TFT kijelzőn, aki látja lenyűgözi a látvány, garantálom. Testreszabható, hogy a menüpontok a normál, vagy a flash megjelenítésben jelenjenek meg. Szerintem a normál, használhatóbb és mutatós is. A telefonkönyvben az elődhöz hasonlóan 1000 bejegyzést tárolhatunk, a szokásos extrákkal megfűszerezve. A nagy ill. bővíthető memóriának köszönhetően mp3 csengő hangokat is beállíthatunk egy-egy kontakthoz. Természetesen ezek mellé fotót és !videót! is rendelhetünk. SMSben, MMSben tovább is küldhetjük kiválasztott kontaktjainkat, de mivel a kékfog (Bluetooth) csodákra képes így ezt is használhatjuk adattovábbításra e téren is, sőt nyomtathatunk is a segítségével. Az üzenetek terén minden a régi, MMS, SMS, EMS, minden mi szem s szájnak ingere küldözgethetjük kedvünkre.
Sok ember életében meghatározó dolog a szervezettség, ezt valószínűleg a Samsungnál is így gondolják, mert a naptár funkció jócskán felül múlja a ma használatos mobil készülékekben megtalálhatókat. Havi, heti, napi nézet, 4 részre osztható bejegyzési kategória. 400 férőhely, ami akár 250 évforduló. Elég lesz, nem? A 4 gyári hang valamelyikével riasztást is beállíthatunk. Az ébresztőóra szintén jól funkcionál. Akár kedvenc előadónkkal is ébredhetünk, ha MP3nak az ő számát állítjuk be. Multimédia Eleinte csodálkoztam, hogy menni újdonságot hoztak a mobiltelefonok a világba, és mennyire könnyítik, meg vagy nehezítik meg az életünket. A legnagyobb ugrás akkor következett be, mikor telefonunkat nem csak annak nevéből is adódó rendeltetésszerű használatra köteleztük. Jött először a rádió, a kamera, az mp3 lejátszó és így tovább. Ki tudhatja hova fejlődik még a mobil technológia, de az biztos, hogy a Samsung már most kísérletezik az újabbnál újabb ötletekkel.
Mutatja ezt a mellékelt TV kábel is. Ezt el kell ismernem egy jó dolog, hiszen kényelmesebb és jobb is viszont látni képeinket a képernyőn. A 2 megapixeles fotókat ráadásul nem mondhatjuk rossznak, így nem válik haszontalanná ez a funkció. Ha telefonunkat a TVre kötjük, meghatározhatjuk TV kimenetünket is (NTSC, PAL). Apropó kamera! Rengeteg lehetőséget rejt, nem beszélve a sok extra szolgáltatásról. Egyedül az autófókuszt hiányolom belőle. Az effektek viszont frenetikusak. Fekete-fehér, negatív, szépia, domborítás, skicc, antik, holdfény, és köd variációk közül válogathatunk. Az ISO beállításnál automata, 100, 200, 400-as beállításokat alkalmazhatunk. Van fehéregyensúly is, akár egy igazi digit gépben (automata, nappal, fehér izzó, fénycső, köd, naplemente). Érdekesség ezeken kívül, hogy a 4x digitális zoom használható a legnagyobb fokozatban is. Az mp3 lejátszó különösen tetszett, hiszen a vizuális megjelenítése akár egy windows media playeré. De nem csak ez benne a pláne! A mellékelt headsettel kiváló hangzást eredményez, bár az etalont nem múlja felül (Sony Ericsson W800i). Kedvenc zenéinket MP3, MP4, AAC, AAC+, 3GP (csak hang), AMR formátumban tölthetjük fel.
Adatkommunikáció Adatkábel, bluetooth, GPRS és persze a WAP. Ezeket a lehetőségeket kínálja a telefon arra az esetre, ha adatot szeretnénk küldeni és/vagy küldeni. Az EDGE kimaradt. Ennek orvoslására kiadták a D600E-t. Ha egyszer már eljátszották ugyanezt a D500E esetében, nem értem miért nem tanultak belőle. A lényeg, hogy jelen tesztalanyunkban nem található EDGE. Unisex Ez a telefon olyan, mint az Adventi naptár, minden nap új meglepetéssel szolgál. Ráadásul abszolút kellemes meglepetésekkel. Ha külsőre megfogott, belsőre is megfog. Negatívumnak talán az EDGE-t és az autófókuszt tudom megemlíteni, de ez sem akkor vétség. Eleinte talán csak jól menő üzletemberek és platóról leesett üres DVDvel üzletelő vállalkozók kezében fogjuk viszontlátni, hiszen mostani ára 80-90E Ft körül mozog. Később szélesebb vásárlóközönségre számíthat.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.