Hirdetés

Samsung RAM a Cray X1-ben



|

Hirdetés

(Nasdaq NM: CRAY) a Samsung RDRAM technológiáját választotta Cray X1 szuperszámítógépéhez. A Cray az X1-et - mely hivatalosan a napokban indult útjára - a világ legnagyobb teljesítményű szuperszámítógépének szánja.

"A Samsung RDRAM technológiája elengedhetetlen része a Cray X1 kiegyensúlyozott, nagyteljesítményű architektúrájának. A kivételes számítási sebesség gyakorlati eléréséhez több kell gyors processzoroknál - szükség van gyors bemeneti és kimeneti egységekre, valamint gyors memóriára, mint a Samsung RDRAM" - mondta Steve Scott, a Cray X1 szuperszámítógép vezető tervezője. "A Samsungot választottuk az X1 program kizárólagos memóriaszállítójának, mivel a vállalat képes olyan egyedülálló memóriamegoldást biztosítani számunkra, mely megfelel teljesítménybeli elvárásainknak. Hosszú és eredményes kapcsolatra számítunk a Samsunggal."

A Cray X1 a hihetetlen memóriateljesítmény eléréséhez a Samsung RDRAM technológiáját használja. A négycsatornás RDRAM modul a maga 6,4 Gbyte/másodperc sávszélességével jelenleg a legjobb teljesítményű memória a piacon.

"A Cray X1 áttörést jelent a szuperszámítógépek történetében, és a Samsung büszke, hogy kifejlesztésében kulcsszerepet játszott" - mondta Tom Quinn, a Samsung Semiconductor marketingért felelős alelnöke. "Az egyetlen megfelelő sávszélességet biztosító memóriamegoldás szállítása is bizonyítja a Samsung szakértelmét az új, továbbfejlesztett memóriák tervezése területén."

A Samsung RDRAM memóriáinak beépítése a Cray X1-be a két vállalat szoros munkakapcsolatának eredménye. A Samsung mérnökei együtt dolgoztak a Cray tervezőcsapataival a kivételes rendszerszintű sebesség elérésére képes RDRAM modul kidolgozásában, mely létfontosságú olyan kliensalkalmazások kiszolgálásához, mint például az időjárásmodellezés és szimuláció.

A Cray X1 tervezésekor az űrkutatás, az autóipar, a nemzetbiztonság, valamint az időjárás- és klímaelőrejelzés területének fejlődéséhez szükséges feltételeket vették figyelembe. A Cray X1 több, mint 52 trillió számítást képes másodpercenként végezni (ez teraflop nagyságrendet jelent). A rendszert arra tervezték, hogy versenytársainál jelentősen gyorsabban legyen képes modellezni a valós világ problémáit. A Cray X1 vásárlói valószínűleg a kormányzatok, az akadémiák és az iparvállalatok közül kerülnek majd ki.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.