Hirdetés

Sárkány ellen sárkányfű, Instagram ellen Snapseed



|

Megvette a Google a Snapseed gyártóját, de vajon mi lesz az alkalmazás sorsa?

Hirdetés

A Google az igen alapos és közkedvelt Picasa képrendezgető szoftvere mellé mobil fronton beszerezte a Snapseed fotószerkesztőt. Nemrég az iOS alá készült Snapseed volt az év alkalmazása almáéknál.

 

Vic Gundotra, a Google illetékese jelentette be, hogy a keresőóriás felvásárolja a német Nik Software-t, a Snapseed fejlesztőjét. Egyúttal nem felejtette el elmondani azt sem, hogy a Google+ elérte a 400 milliós lélekszámot, amiből 100 millióan havi aktivitással használják a szolgáltatást. (Persze még mindig a Facebook a vezető közösségi oldal a maga legalább 950 millió aktív felhasználójával.)

 

 

Sok szempontból hasonlít a Snapseed az Instagramra, amiért korábban 750 millió dollárt fizetett a Facebook (készpénzben és részvényekben). Vannak keretek, szűrők és effektusok a Snapseedben, de nincs az Instagramméhoz hasonló közösségi bázisa és egyelőre csak 9 millió hívet számlál, míg az Instagram bizony százmilliót. Ugyanakkor nem ingyenes, kvázi 5 dollárba kerül. Arról nincs hír, hogy mennyiért került a Google tulajdonába a Nik.

 

Azt gondolhatnánk, hogy a Snapseed egyszerűen beépül a Google+ hálózatba ezután, de erről nincs konkrét információ, sőt, a The Verge szerint a felvásárlással kifejezetten a fejlesztőket akarták a Google+ csapatban hasznosítani.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.