Hirdetés

SARS fertőzést diagnosztizáló chip



|

Hirdetés

„Az influenzás, a dengue láztól vagy SARS vírustól fertőzött betegek hasonló tüneteket produkálnak a fertőzés kezdeti szakaszában”, idézi a lap az intézet helyettes igazgatóját, Ren Ee Chee professzort. „A lapka képes mindezt egyszerre vizsgálni, és egyértelműen azonosítani, melyikről van szó, így az orvosnak kezdettől egyértelmű kép áll a rendelkezésére.” A szingapúri 50 centes érme nagyságú lapka a beteg köpetéből vagy orrváladékából azonosítja az adott légúti betegséget. A professzor elmondta, hogy intézetük együtt dolgozik egy nagy amerikai orvosi műszer céggel, és hamarosan el is kezdik az eszköz tesztelését. Az amerikai partner nevére irányuló érdeklődést azonban Ren elhárította. Annyit azonban elárult, hogy a termék januárra elkészül - amikor az előrejelzések szerint várható a tavaly Délkelet-Ázsiában 8000 fertőzést (és 800 halálesetet) produkáló kór visszatérése, ezúttal azonban az északi féltekén.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.