Hirdetés

Sasszem figyeli a hálózati forgalmat



|

Hirdetés

technikai igazgatója.

A hálózatba kötött gépek munkaállomásain és szerverein történő eseményeket naplózó, beavatkozó szoftver magyar-amerikai közös fejlesztés eredménye - mondta az igazgató. Az új platform a már bevezetett szervezetek tapasztalatainak felhasználásával készült. A SaveAs Kft. a szoftvertől tavalyi csaknem 400 millió forintos forgalmának 20-30 százalékos megugrását reméli az 1.0-ás verzió piacra dobásától, hiszen az utóbbi évek tendenciái azt mutatják, hogy az elektronikus üzleti hírszerzés térnyerésével párhuzamosan a komoly titkokat őrző vállatok biztonsági kiadásai is jelentősen emelkednek.

Az EagleEye v1.0 úgynevezett monitorozó szoftver, feladata, hogy a hálózatba kötött gépeken nyomon kövessen minden adatot, és dokumentumot, lehetetlenné tegye illetéktelenek hozzáférését a bizalmas anyagokhoz, és leleplezze azokat a hozzáférési jogosultsággal rendelkezőket, akik a titkokat illetékteleneknek adják át - mondta az igazgató. A tapasztalatok e téren szerinte azt mutatják, hogy az elektronikus kémkedés mögött ugyanis a közhiedelemmel ellentétben a legritkább esetben állnak külső behatolók, azaz crackerek, sokkal jellemzőbb, hogy a titok kiszivárgása valamely belső munkatárs hanyagsága, rosszabb esetben szándékos rosszindulata, árulása áll.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.