Hirdetés

SED-alapú TV a Toshibától



|

Hirdetés

A Toshiba és a Canon már a 90-es évek óta fejleszti közösen technológiát, amellyel olyan televíziók készíthetők, amelyek rendelkeznek a hagyományos katódsugaras kijelzők fényességével, azonban mellőzik a más síkképernyős technológiáknál (például: LCD, és plazma) tapasztalható késéssel. Az új TV következő évben megkezdődő gyártása kevés számú, és kezdetben várhatólag drága terméket fog eredményezni - mondta egy interjú folyamán Takeshi Nakagawa, a Toshiba elektronikai részlegének vezérigazgatója.

A televízió 2005. évi megjelenése követi a két tervezőcég által szeptemberben közzétett útitervet a SED panelokkal kapcsolatban. A Toshiba és a Canon 200 milliárd yent (2 milliárd dollár) invesztáltak a kijelzőkkel foglalkozó közös vállalkozásukba, melynek neve SED Inc.
A Sony és más cégek szintén egy másik technológián dolgoznák már évek óta; de még a FED-nek (Field Emission Display) is fejlődnie kell a tömeggyártásáig.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.