Hirdetés

Segítsen az árvíz sújtotta családoknak!



|

A nyárnak a szünidőről, az önfeledt pihenésről és nyaralásról kellene szólnia, ám idén sok családnak a heves esőzések miatt kialakult árvízekkel kell megküzdenie. Segítsen a bajbajutottakon!

Hirdetés

A különböző híradásokból mára mindenki értesülhetett arról, milyen súlyos is a helyzet az ország egyes pontjain. A bő egy hete tartó heves esőzések következtében kialakult áradások miatt rengeteg család otthona került veszélybe, ám a tegnapi napig úgy tűnt, hogy a megerősített gátak elbírják a megáradt patakok, folyók nyomását. Sajnos ma reggelre Edelénynél bekövetkezett az, amitől mindenki tartott, a Bódva erős sodrásával elöntötte a települést, a lakosság kimentésében a hadsereg és több civil szervezet is segített.

 

 

Az átszakadt gát Edelénynél (forrás: MTI)

 

Az ország észak-keleti régiójában több helyen is vészhelyzetet hirdettek ki, a megáradt folyók több települést elzárnak. Bár a meteorológia hétvégére jobb, és legfőképpen csapadékmentes időt ígér, a neheze azonban még hátravan, a Duna, a Tisza, a Zagyva és az Ipoly is árad. Továbbra is kritikus tehát a helyzet, ezért minden segítségre szükség van. Tisztában vagyunk vele, hogy nem lehetett ott mindenki a gátakon, így a Vöröskereszt kezdeményezését szeretnénk továbbítani olvasóink felé.

 

Aki segíteni szeretne az árvíz sújtotta családokon, kérjük látogasson el a www.voroskereszt.hu/Májusi-árvíz 2010 weboldalra, ahol részletes információt találhat arra vonatkozólag, miképp segíthet a bajbajutottakon. Egy telefonhívás, egy szöveges üzenet küldése is sokat jelenthet azok számára, akik éppen a lakóhelyük épségben maradásáért küzdenek.

 

 

Köszönjük!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.