Hirdetés

Semmi sincs biztonságban a neten



|

Hirdetés

Bár a hackereknek nem sikerült kárt tenniük a rendszerben, az eset nagy visszhangot váltott ki. Számos szakértő azon a véleményen van, hogy kritikus rendszereket nem lenne szabad az internetre kötni, mivel a neten semmi sincs biztonságban. Mint az FBI vizsgálata során kiderült, a támadók amatőr hackerek voltak, akik tapasztalatlanságuk ellenére könnyen bejutottak a rendszerbe. A két feltört szerver veszte egy márciusban felfedezett Solaris biztonsági rés volt, de a betörés elkerülhető lett volna, ha az ISO rendszeradminisztártorai nem követnek el sorozatos mulasztást. A gépeken még tűzfal sem működött, sőt a nem megfelelő beállítások következtében szinte védtelenek voltak.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.