Hirdetés

Senki nem hitt a Snowden-utánzatnak



|

Egy ausztrál férfinak senki nem hitte el, hogy a kiszivárogtatott anyagok valódiak.

Hirdetés

Derékba tört az álma egy ausztrál férfinak, aki a következő Edward Snowden akart lenni. Az interneten senki sem hitte el Michael Scerbának, hogy az általa kiszivárogtatott, titkosított dokumentumok valódiak. 

Hirdetés

Az eseménykor 21 éves férfi az ausztrál védelmi minisztériumon keresztül szerezte be a Five Eyes kémprogramra vonatkozó részleteket, majd töltötte fel még 2012-ben a 4chan-re. Ott viszont senki nem hitt neki, összesen 14 kommentet kapott, nagyrészt csalóktól. 

Scerba most 25 éves, és a tárgyalását várja, amiért hozzáfért és kiszivárogtatta az anyagokat. 

 

 

Scerba szerint bombázásokról, civilek haláleseteiről és terrorcselekedetekről is tett közzé anyagokat, amelyekről a média és a kormány hallgatott. Emellett a Five Eyes program volt még a dokumentumok fő tárgya. 

Bár szinte senki sem figyelt fel ezekre, az ausztrál hírszerzés egy korábbi dolgozója véletlenül rábukkant az anyagokra, és jelentette is a hatóságoknak. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.