Hirdetés

Siemens M35 és C35 - Két testvér



|

Hirdetés

Két testvér került a szerkesztőségbe az elmúlt hetekben. Csak a “ruhájuk” alapján lehetett megkülönböztetni őket. Igaz, az viszont teljesen eltérő: a Siemens M35 fiatalos, sárga-kék, míg a Siemens C35 elegáns, sötétkék színben pompázott. A másik szembetűnő különbség az M35 rejtett antennájában és a burkolat vízállóságában mutatkozott meg. Egy dologban viszont nagyon is megegyeztek, és ez a bennük rejlő tudás, hiszen mindkét telefon ugyanazt a szoftvert kapta.



Egyetlen dolog, a kijelző mérete miatt viszolyogtam egy kicsit a telefonoktól. Első ránézésre nekem kicsinek tűnt, bekapcsolva viszont azt tapasztalhattam, hogy jó elrendezésű, könnyen olvasható. Legalább ilyen könnyen kezelhetők a menük is -- igaz, a menüpontokat nem egy mindenható gombbal választhatjuk ki, hanem két darab, kétállású gomb siet a segítségünkre a menüben. A bal oldali általában felfele és lefele görgeti a menüket, míg a jobb oldali aktiválja azokat. A hívásmegszakító gombbal egyet mindig visszaugorhatunk a menüben, vagy hosszan lenyomva kiléphetünk belőle. Leírva talán kissé bonyolult, de a gyakorlatban igazán könnyen használható.



Nagy tudású telefont kap az, aki e mellett a típus mellett dönt. Az alapfunkciókon kívül sokféle kényelmi szolgáltatással is felvértezték a tervezők. Azért tartom fontosnak ezt megemlíteni, mert ez az első olyan telefon, amelynél nem érzem, hogy feleslegesen kerültek volna bele használhatatlan dolgok.



Ilyen jól kiaknázható segítség a VIP bejegyzés. Ha ezzel jelöljük meglévő telefonlistánkban az egyes neveket, másként csörög a telefon, de ez alapján bejövő hívásainkat is megszűrhetjük úgy, hogy csak a VIP-seket csengeti meg a telefon.
Az Iroda & szabadidő menüben az Időpontok menüpontban többféle bejegyzést készíthetünk, amit hanggal jelez a készülék akár naponta, hetente, havonta vagy évente.



Az idei év slágere, a WAP funkció is belekerült. Ez könnyen beállítható és kezelhető. A kezdőoldal mellett kilenc kedvenc helyet tárolhatunk el, s a telefon a már meglátogatott oldalakat is elmenti.



Üzenetek írásakor képet is illeszthetünk az SMS-be: itt az a megoldás tetszett, hogy nem három SMS-ben postázódik a képüzenet. Huszonöt tárolt kép közül választhatunk, amit aztán a szoftver speciális karakterekkel szövegként illeszt az üzenetbe. Igaz, így nem lehet képeket feltölteni, és saját magunknak rajzolni, de annyi baj legyen!
Alapbeállításként az elküldött szöveges üzenetekről jelentést is kapunk, ez sem volt jellemző mindegyik, eddig általam tesztelt telefonra.



Sokoldalú biztonsági beállításokat építettek a készülékekbe. Ha bekapcsoljuk a Babysittert, akkor nyugodtan használhatja a gyerek is a telefont. Így ugyanis csak két számot tud hívni: a 112-t, valamint egy általunk megadott számot. De azt is beállíthatjuk, hogy csak a telefonkönyvben tárolt telefonszámokat vagy az utoljára tárcsázott tíz számot lehessen hívni.



A 180 órás készenléti idő, a kis méret és a könnyűség, az egyszerű kezelés mind-mind mellettük szólnak, akárcsak az áruk. Az M35-ös 63750, a C35-ös pedig 61875 forintba kerül.


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.