Hirdetés

Sikertelen Samsung-Apple megállapodás



|

Hirdetés

Épp lecsengett a memóriakartell-botrányuk, mikor szóvivőjük arról tájékoztatta a sajtót, hogy az Apple Computerrel év elején kezdődött tárgyalások nem vezettek megegyezésre.

A téma a flash memória volt: az Apple számos termékébe, így például az iPod nano zenelejátszóba is ilyen adattárolókat épít be, s mivel a Samsung a világ legnagyobb memória-előállítója, érthető volt a választás. A megállapodás akkor került veszélybe, amikor a konkurens dél-koreai gyártók együtt fellépve azon elégedetlenségüknek adtak hangot, hogy szerintük az Apple a piaci ár alatt adja termékeit, gyakorlatilag megfosztva ezzel versenytársait az üzleti érvényesüléstől.

A Dél-koreai kereskedelmi kamara elnöke egy múlt heti rádióinterjúban úgy nyilatkozott, hogy elképzelhető egy átfogó kivizsgálás indítása a Samsung ellen. A cég szóvivője, Sung In Cho úgy próbált védekezni, hogy az év elején elkezdett tárgyalások valójában csak kezdeti egyeztetések voltak és nem mentek el a részletekbe. Többet azonban nem árult el. Egy ottani újság szerint amennyiben meg tudtak volna egyezni, mintegy négymilliárd dolláros befektetés valósulhatott volna meg.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.