Hirdetés

Slamasztikában a BitCoin?



|

A napokban számos komoly támadás érte a digitális valutát.

Hirdetés

Az önmagában rendkívül éles vitákat kiváltani képes, bűnözők általi lenyomozhatatlan használata miatt sokat támadott BitCoin digitális valuta megítélésen komoly csorba esett az utóbbi napokban, noha a fizetőeszköz árfolyama egészen 142 dollárig emelkedett.


Elsőként szerdán hackerek pénztolvajlási szándékkal betörtek a népszerű InstaWallet pénztárca-szolgáltatásba, szerencsére az üzemeltetők képesek lesznek az elkövetkező hetekben mindenkinek visszaadni a benne tárolt fizetőeszközt, ám magát a rendszert valamilyen architekturális szintű okból újra kell írniuk, hogy a jövőben nem történhessen ilyen incidens, így jó darabig nem lesz elérhető.


Röviddel később ismeretlenek komoly túlterheléses támadást indítottak a legnagyobb BitCoin piactér ellen, ám a japán Mt. Gox szerencsére viszonylag jól viselte a megpróbáltatást. Az akció pontos oka ismeretlen, ám a tőzsde tájékoztatása szerint vagy a BitCoin általánosságban vett destabilizálása, vagy az árfolyam csökkentése lehetett a cél. Utóbbi részben meg is valósult, ám csupán 124 dollárig ment le a fizetőeszköz értéke, a hír írásának pillanatában a középár ~135 dollár volt.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.