Hirdetés

SnagIt - Képlopó a PC World júniusi DVD-s számában



|

A teljes képernyőt, vagy annak egy megadott területét tudjuk lementeni és szerkeszteni június havi DVD-s teljes verziónkkal.

Hirdetés

A Windows ugyan támogatja a teljes képernyő vagy az aktuális ablak Vágólapra másolását, de ez csak a legalapvetőbb képlopásra használható, aki ennél többet akar, annak önálló programot kell választania erre a feladatra. A DVD-s változatunk mellé ajándékba adott SnagIt pontosan erre alkalmas, gyakorlatilag minden elvégezhető vele, ami egy képlopó alkalmazástól elvárható -- sőt, sokkal több is.
Az alkalmazás használatához interneten keresztül igényelhető kulcsra van szükségünk, enélkül a program 30 napos próbaverzióként működik! A kódkérő oldalon a Name mezőbe értelemszerűen a nevünket kell írni, a Country legördülő-menüből válaszuk ki Magyarországot (Hungary), az E-mail Address-nél pedig adjuk meg az e-mail címünket. Értelemszerűen működő e-mail címre van szükségünk, hiszen a kód ide érkezik meg. Amint megkaptuk a válaszlevelet telepítsük fel az alkalmazást, amelynek első indításkor azonnal fel is ajánlja a regisztrációt, ehhez a felugró ablakban válasszuk az Unlock pontot és adjuk meg a kódkérő oldalon használt nevünket és az e-mailben kapott kulcsot. Ha ezt elmulasztjuk, akkor bármikor előhívhatjuk ezt az ablakot a Help->Enter Software Key menüpont kiválasztásával.

 

snag_web.png

 


A SnagIt több alkalmazást foglal magába, amelyeket egy fő program (ezt hívják SnagIt-nek) alól tudunk elérni. Néhány alkalmazás külön is elérhető, ezek indítóikonja a Start menüben található SnagIt programcsoportban lelhető fel. A bevezetőben említettük, hogy a program legfőbb feladata a képernyő, vagy annak egy részének lementése vagy a Vágólapra helyezése. Három (plusz egy extra) különböző felhasználói felületet kínál, az első a Normal, ez az alapbeállítás, a Classic kicsit áttekinthetőbb, de kevesebb lehetőséget nyújt, a Compact pedig egy kisméretű felület, amelyen csak a legszükségesebb funkciók érhetők el. A korábban említett plusz extra felület a SnagIt One Click, amely gyakorlatilag egy a képernyő szélére visszahúzódó panel amely az előre megadott profilok használatával gyors képlopást tesz lehetővé -- nevéhez méltóan egy kattintással.
Az egész program (legalábbis a képlopás maga) gyakorlatilag ezen profilok köré épül. Minden képlopási művelet úgy történik, hogy kiválasztunk egy meglévő profilt vagy létrehozunk egy újat, ez tartalmazza a rögzítés minden paraméterét. A profilok használatának előnye, hogy természetesen elmenthetők, így külön feladatokra külön beállításokat alkalmazhatunk, amelyek ezentúl bármikor igen gyorsan elérhetők. Minden profil tartalmazza többek között azt, hogy mit is rögzítünk, a képernyő tartalmán kívül a program tud mozgóképet, szövegeket és webes tartalmakat is lementeni. Ezek közül bármelyiket is választjuk ki, további opciók változtatásával pontosíthatjuk, hogy milyen műveletet is szeretnénk elvégezni. A képlopásnál például meg kell adnunk, a feldolgozandó területet, amely például lehet a teljes képernyő, egy ablak, az aktív ablak, egy téglalap vagy egyéb más alakú terület. Sőt a program képes görgethető ablakok egy teljes képként való lementésére is, vagy akár egy alkalmazás bármely legördülő menüjének lelopására is. Részletesen konfigurálhatjuk, hogy az előző pontban megadott területtel lopás után mi történjen. Küldhetjük többek között közvetlenül nyomtatóra, a Vágólapra, egy másik programba, e-mailen keresztül ismerősünknek és természetesen le is menthetjük a gépünkre. Ezen kívül plusz szűrőket is alkalmazhatunk a képre (például csökkenthetjük a színmélységét, átméretezhetjük, feliratokat vagy keretet helyezhetünk el rajta). Néhány extra beállítást is alkalmazhatunk, ha akarjuk, akkor eltüntethetjük az egérkurzort, készíthetünk időzített felvételt, vagy akár a képernyő több különálló területét is lementhetjük egy képben.

 

 

snag_2_web.png

 


Mint már említettük, a kép (vagy egyéb tartalom) lopása mellett a program néhány extra képességgel is rendelkezik. Van benne egy egyszerű képszerkesztő, egy miniatűrökkel dolgozó képnézegető, egy képkonvertáló és egy SnagIt Studio névre hallgató program is, amellyel különböző magyarázó ábrákat helyezhetünk el lelopott képünkön. Ezen hozzáadott alkalmazásokkal együtt a SnagIt talán a legsokoldalúbb képlopó alkalmazás, érdemes mindenkinek kipróbálni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.