Hirdetés

Snowden további három évig maradhat Oroszországban



|

Politikai menedékjogot nem kért, állampolgárságot pedig csak öt év ott tartózkodás után kaphat.

Hirdetés

Edward Snowden továbbra is Oroszországban maradhat. A Russia Today beszámolója szerint Anatolij Kucserena, az NSA-botrányt kirobbantó informátor ügyvédje megerősítette, hogy ügyfele további három évre megkapta az ideiglenes tartózkodási engedélyt.

Hirdetés

Snowden, aki tavaly augusztusban talált ideiglenes menedékre az országban, a múlt hónapban kérte tartózkodási engedélye meghosszabbítását. Szabadon utazhat; akár külföldre is mehet, de legfeljebb három hónapot tölthet az országon kívül, különben visszavonják az engedélyt.

Kucsera szerint Snowden nem kért politikai menedékjogot, állampolgárságot pedig csak csak öt év ott tartózkodás után kaphat.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.