Hirdetés

Sokkal biztonságosabbá válik Box.com



|

A tárhelyszolgáltatás a felhasználói kezébe adja majd a titkosító kulcsokat.

Hirdetés

A hétvégén nagy visszhangot keltett, hogy a Dropbox egyik felhasználója nem tudott megosztani egy a fiókjában tárolt videót az ismerősével, ugyanis a tárhelyszolgáltatás korábban DMCA panaszlevelet kapott az állomány miatt, így specifikusan ezen fájl esetén minden felhasználónál letiltotta a publikus linkek generálását. Az ügyet a nyilvánosság elé tárt Darrell Whitelaw szerint csalódott a szolgáltatásban, ugyanis előfizetőként eddig lényegében saját tulajdonú, teljesen privát merevlemezeként tekintett az online tárhelyére.
 

Hirdetés


A rivális Box.com szolgáltatás vezérigazgatója a hét elején megrendezett InformationWeek konferencián elmondta, hogy a vállalat továbbra is dolgozik azon fél éve bejelentett funkcionalitáson, amely segítségével a szolgáltatást használók maguk kezelhetik majd a titkosító kulcsaikat. Ez annyit tesz, hogy a kliensoldalon automatikusan titkosított állományokat a Box semmilyen módon nem lehet képes ellenőrizni, hiszen nem rendelkezhet a dekódolásukhoz szükséges információkkal. A funkcionalitás néhány hónapon belül válhat elérhetővé, ám egyelőre kérdéses, hogy az üzleti ügyfelek mellett az átlagos felhasználók is élhetnek-e majd vele.


A téma kapcsán megemlítendő, hogy a magyar Tresorit rendszere már alapvetően a lehető legnagyobb fokú biztonságot előtérbe helyezve került kialakításra, a vállalat szintén nem képes turkálni a felhasználók holmijai közt. Az egyetlen hátránya, hogy webes felülettel egyelőre nem rendelkezik.


(Forrás: Ars Technika | Illusztráció: kreezzalee)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.