Hirdetés

Sony Ericsson W705 teszt: dögös vörös



|

Elegáns, vörös-fekete külső sokrétű tudással.

Hirdetés

A Sony Ericsson dizájnerei rendkívül trendi, vagány testet kreáltak a tesztalanyunknak, akinek ráadásul a tudása miatt sem kell szégyenkeznie. Kár lenne tagadni: beleszerettem.

 

sony-ericsson-w705-teszt-dontve.jpg
 

 

Rókalelkű nagyúr

  

Kibontottam a dobozából, kézbe fogtam, a telefon pedig elpihent a tenyeremben. A mobilnak rendkívül kellemes a fogása. A hátoldal gumiszerű műanyagborítást kapott, az előlapja pedig fémes, a képernyő körül fekete szálcsiszolt felületű. Ha kinyitjuk a csúszkát, rögtön észrevehetjük, hogy a a billentyűzet már echte műanyag, ott nem törekedtek a készítők valamiféle egyedi kialakításra - sebaj, lényeg, hogy jól lehet vele gépelni. A telefon fekete hátoldalán csupán a szokásos Sony Ericsson-buborék, a Walkman-logó pirosban, illetve a 3,2 megapixeles kamera kapott helyet - ez utóbbinál érdekes módon ezúttal eltüntették a szokásos kis fémtükröt, amivel megnézhetjük, hogyan állunk a kamera előtt nagyjából, helyette vakut találunk.

 

A nálunk járt változat előlapja a képernyőt körülölelő feketét kivéve vörösben pompázik, van aki szerint mélybordó, mások szerint viszont sötétrózsaszín - én az előbbivel értek egyet. Annyi mindenképpen leszögezendő, hogy a mobil nőknek készült, de olyanoknak, akik nem a felszínes csillogást szeretik. (A W705 kapható ezüst változatban is.)

 

sony-ericsson-w705-teszt-headset.jpg
 

 

A képernyő alatt a dedikált Walkman-gombokat találhatjuk, illetőleg a szokásos SE-billentyűket, szám szerint hatot, a kör alakú zenevezérlő mellett kétoldalról. A hívásfogadó és -megszakító gombok kicsik ugyan, de kiemelkednek a környezetükből, úgyhogy könnyűszerrel megtalálhatók. A csúszkán levő számbillentyűk minősége kifogástalan, nem hullámzik a billentyűzet, s mivel a gombok kiemelkednek a környezetükből, könnyű velük SMS-t írni, ami a slider mobilokra általában nem jellemző. Kár, hogy a készülék nyitásakor nem tudtam hol megtámasztani az ujjamat, és általában a képernyőt tapogattam össze.

 

sony-ericsson-w705-teszt-fekete.jpg

Feketében a Vodafone csoport forgalmazza - így is dögös

 

Az alapokon túl

  

A menü elrendezését az újabb Sony Ericsson modellekél megszokott módón szabadon változtathatjuk: lehetnek az ikonok kör alakban elrendezettek, megjelenhet egy ikon is a képernyőn, illetőleg választhatjuk a szokásos SE-menüt is, amely az épp alkalmazott témához igazított színvilágú ikonokat használ.

 

Az egyik legfontosabb funkció, a W705 Walkman-logoja miatt is, a zenehallgatás. Ehhez tartozékként egy szokásos „agybadugós" fejhallgatót mellékeltek, aminek nagyon jó a hangminősége. A mobil beépített hangszórója is jól szól, úgyhogy ha valaki a mostani „trendnek" megfelelően az utcán vagy buszokon akar zenét hallgatni, most jó minőségben megteheti. (A nonstop MOBIL szerkesztősége ezt testületileg elutasítja!)

 

sony-ericsson-w705-teszt-trio.jpg
 

 

A Walkman menüponton belül találjuk meg a hangoskönyvek olvasásának lehetőségét, illetőleg itt hallgathatunk podcastokat is. A Walkman-funkciókat bekapcsolt állapotban legkönnyebben a telefon legtetején található kis W-gombbal érhetjük el, de ehhez az is szükséges, hogy ne legyen a mobilon billentyűzár. A hangszínszabályzó is megújult, több előre eltárolt profilból választhatunk, amelyek mind-mind külön kis képecskéket kaptak, tetszett, jó a dizájnjuk.

 

Ha már multimédia...

  

...akkor nem szabad megfeledkeznünk a fényképezőről. A beépített vaku és az autofókusz garantálja a jó minőségű fényképeket, illetőleg nagyon sok olyan dolog áll rendelkezésünkre, ami egy Walkman-mobilra általában nem jellemző, ilyen például a panorámafotó készítésének lehetősége. Sajnos ez csak VGA-felbontásban működik, de előzetes várakozásaimmal ellentétben nagyon jó képek sikerültek. Három fényképet illeszthetünk egymás után, a telefon annyiban segít ezek elkészítésében, hogy kb. 20 százalékot az előző kép jobb oldaláról megjelenít halványan a kereső bal oldalán, hogy úgy „illeszthessük" hozzá a következő képet az előzőhöz, hogy ne legyen elcsúszás. A megszokottal ellentétben a fotózást csak a menüből érhetjük el, a telefon jobb oldalán levő fotógomb ezúttal nem reagál, ha megnyomjuk (még akkor sem, ha nincs billentyűzár).

 

sony-ericsson-w705-teszt-alulrol.jpg
 

 

Lényeges még a beépített Wi-Fi (körülbelül ennek megtalálásakor és aktiválásakor lettem fanatikus rajongója a mobilnak). Könnyen kezelhető, könnyedén kapcsolódhatunk vele hálózatokhoz, jó volt a jel erőssége is, illetőleg jól lehetett vele böngészni a neten. Persze, ha nincs éppen szabad hotspot a közelben, akkor sem lassul be a netezés, hála a HSDPA kapcsolat lehetőségének.

 

A Sony Ericsson W705 a februárban már tesztelt G705-nek a Walkman funkciókkal gazdagított, kicsit karakteresebb változata. Anno nem igazán tudtuk eldönteni, hogy a gyártó kinek szánja a készüléket, most, a W705 esetében ez már világossá vált. A W705 azoknak a geek fiataloknak szól, akiknek fontos a zenehallgatás, a jó kamera, de számít a megnyerő dizájn és a gazdag funkciókínálat is. GPS nélkül lehet élni!

 

sony-ericsson-w705-teszt-oldalrol.jpg
 

 

 

Tulajdonságok:

 

  • 2G hálózat: GSM 850 / 900 / 1800 / 1900
  • 3G hálózat: HSDPA 900 / 2100
  • Méretek: 95 x 47 x 14,3 mm
  • Tömeg: 98 g
  • Kijelző: TFT, 256 ezer szín, 240 x 320 pixel, 2,4 col
  • Gyorsulásérzékelő az automatikus forgatáshoz
  • Memória: Memory Stick Micro (M2), 4 GB a csomagban
  • Belső memória: 120 MB
  • HSCSD: igen
  • EDGE: igen
  • 3G: HSDPA (7,2 Mbps), HSUPA (2 Mbps)
  • WLAN: Wi-Fi 802.11 b/g, DLNA
  • Bluetooth: igen 2.0 A2DP-vel
  • USB: igen (2.0)
  • Üzenetkezelés: SMS, MMS, Email, Push Email, IM
  • Böngésző: WAP 2.0/HTML(NetFront 3,4), webes gyorsgombok, RSS
  • Kamera: 3,15 MP, 2048x1536 pixel, videó, vaku; előlapi kamera videótelefonáláshoz
  • YouTube alkalmazás
  • FM rádió RDS-el
    szerk_aj.jpg
  • Multimédia: MP3/AAC/MPEG4 lejátszó (TrackID)
  • Akku: 950 mAh Li-Ion
  • Készenléti idő: max. 400 óra
  • Beszélgetési idő: max. 10 óra

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.