Hirdetés

Sorszámozott fájlok rendezése



|

Hirdetés

Hogy tudnám ezt beállítani?A felhasználó jobbára csak a hagyományos móddal találkozik, amikor az 1-től 12-ig számozott képek bosszantó módon úgy jelennek meg az Intézőben, hogy az 1-est követi a 10-es, a 11-es, és a 12-es, majd ezután jön a 2-es, 3-as, és így tovább egészen 9-ig. A Windows ugyanis nem veszi figyelembe a számok értékét, csak azt nézi, hogy az egyessel kezdődő számnak a kettessel kezdődők előtt kell lennie. Számunkra is meglepetés volt azonban, hogy a Windows XP-hez és Windows Server 2003-hoz kiadott legújabb, 2.10-es TweakUI tartalmaz egy beállítási lehetőséget, amely hatására a rendszer intelligensen, a sorszámozás szerint rendezi a fájlokat. Menjünk az Explorer ágra, és az ehhez tartozó beállítások között helyezzünk pipát a Use intuitive filname sorting sor előtt álló jelölőnégyzetbe.

Előfordulhat, hogy a beállítás érvényre jutásához újra be kell jelentkeznünk a Windowsba. Arra is ügyeljünk, hogy ha több felhasználó dolgozik a gépen, akkor ez a beállítás egyénenként eltérő lehet!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.