Hirdetés

Spam ellenes irányelvek



|

Hirdetés

Az Anti-Spam Technical Alliance (ASTA) kedden közzétett szándéknyilatkozata internetszolgálztatóknak, e-mail szolgáltatóknak, kormányzatoknak, cégeknek és tömeges e-mail küldőknek címzett javaslatok sorát foglalja magában. Az ASTA többek között azt javasolja az internetszolgáltatóknak, zárják le "open relay" lehetőségeiket, vagyis azokat a levelező kiszolgálóikat, melyekről bejelentkezés nélkül lehet leveleket továbbítani. A csoport arra is felhívja az internetszolgáltatókat, csapjanak le a hálózatukon lévő vírus- vagy féreg-fertőzött számítógépekre, és nagyon figyeljék azokat a funkciókat, melyek lehetővé teszik az automatikus IP cím regisztrációt. A weboldalakat befogadó internetszolgáltatóknak el kell távolítaniuk azokat az egyszerű programokat is, amelyek e-mail üzeneteket tudnak generálni, mint például a formmail, ugyanakkor követeljék meg ügyfeleiktől, hogy azonosítsák magukat, mielőtt levelet küldenek a hálózatukról. A tömeges levélküldőknek a csoport azt javasolja, ne gyűjtsenek e-mail címeket a feladó beleegyezése nélkül, tartózkodjanak a hamis feladó használatától, és ne küldjenek hamis vagy megtévesztő tartalmú leveleket.

A szakértők szerint annak ellenére, hogy a nagy internetszolgáltatók már évek óta ezt a gyakorlatot követik, a javaslatokra szükség van, mert így is van egy sor olyan szervezet, amely laza levelezési gyakorlatot követ, s akiknek rendszereit rendszeresen kihasználják a szemetelők. Az pedig kifejezetten megnyugtató, hogy az ASTA a bevált módszereket kötötte csokorba, mert ezek minden bizonnyal nagyobb elfogadásra számíthatnak, mintha teljesen új megoldásokkal vagy szabványokkal állnak elő. Volt is korábban némi aggodalom szakértői körökben, hogy az évekig tartó előkészületek után az ASTA esetleg valami új bizarr dologgal jön ki.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.