Hirdetés

Spam Index adatok a Clearswift-től



|

Hirdetés

A decemberi jelentések azt mutatják, hogy az egészségügyi termékek, például a Viagra és a fogyókúrás tabletták, még mindig az összes e-mail forgalom csaknem felét teszik ki. Az elemzés azt is felfedte, hogy a pénzügyi és közvetlen termékekhez kapcsolódó spam mennyisége megnőtt.

A Spam Index decemberi eredményei a következők




Ez az első eset, hogy egy trend több hónapon keresztül egységesen megfigyelhető. Az egészségügyi termékek on-line piacának nagy része az Egyesült Államokban van, az on-line vásárlás kényelme és anonimitása vonzza a személyes problémákkal küzdő embereket.

Talán érdekesebb a pénzügyhöz kapcsolódó spam, amely 13%-ról csaknem 22%-ra növekedett, és a közvetlen termékekhez kapcsolódó spam, amely 10%-ról csaknem 19%-ra nőtt. Ez azt sugallja, hogy a spamküldők érzékenyek voltak a karácsonyi ünnepekkel kapcsolatos igényekre, és a vásárlókat olyan termékajánlatokkal bombázták, mint a távirányítású autók és helikopterek, amelyek megvásárlását olcsó kölcsönök ajánlásával is segítették.

„Érdekes látni, hogy az egészségügyhöz kapcsolódó spam megtartotta uralkodó pozícióját a spam üzenetek toplistáján,” - jegyezte meg Alyn Hockey, a Clearswift kutatási igazgatója. „Az egységes trendek kialakulása azt jelzi, hogy a spam piac egyre érettebb.”

A nemrég megjelent MAILsweeper Anti-spam Solution házirend alapú, többszintű megközelítéssel segíti a spamlevelek áradatának meggátolását, mivel az intelligens szoftver megtanulja a spam üzenetek felismerését, valamint hozzáigazítható a szervezet speciális igényeihez. Magas szintű spamfelismerést kínál, de a megfelelő leveleket átengedi a címzettekhez, kevés adminisztrációs erőforrást igényelve.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.