Hirdetés

Spam már mobilon is?



|

Hirdetés

Sajnos úgy tűnik, az ehhez hasonló levelek a jövőben már a mobileszközeinket is fenyegetni fogják. Az e-mail üzenetekben érkező spamok száma már olyan nagy, hogy elérte a teljes elektronikus levélforgalom háromnegyedét. Most az ilyen tömeges üzenetek megpróbálnak befurakodni a mozikba, metrókba és minden olyan helyre, ahová az amerikaiak magukkal viszik mobiljukat - figyelmeztettek egy szakmai fórum szakértői a Reuters oldalán.

A vitafórum tagjai szerint az újabb típusú mobiltelefonokban elérhető szövegalapú szolgáltatások már lehetővé teszik, hogy ílymódon próbáljanak meg új közönséget toborozni a spamküldők.

Bár a [amerikai] szövetségi törvény tiltja, hogy a telemarketinges cégek mobil telefonokat hívogassanak, de nincsenek olyan előírások, amelyek megakályozhatnák, hogy a spamküldők üzeneteket küldjenek olyan címekre, mint például 2025551212@cellphonecarrier.com. Mivel a legtöbb ilyen szöveges szolgáltatás üzenetenkénti díjazású, a gyanútlan felhasználók költségei igen gyorsan megnövekedhetnek.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.