Hirdetés

Spam-támadás mobiltelefonokra



|

Hirdetés

Miután a Delf-HA trójai megfertőzött egy számítógépet, kapcsolatba lép egy weboldallal, hogy kéretlen levélszemét kampányt indítson útjára, majd véletlenszerűen legenerál egy sor orosz mobilszámot a +7921 vagy +7911 előtaggal. Ezt követően az orosz mobil-hálózatok e-mail-küldési funkcióját használva eljuttatja a leveleket a számokhoz tartozó készülékekre. Az, hogy sok számhoz nem tartozik ügyfél, nem jelent különösebb kiesést, mivel így is elég tulajdonost lehet megcélozni a véletlen-számokkal. Az elküldött spam tartalma állítólag változó; a Techworldnek megmutatott egyik üzenetben MP3-fájlok letöltésére buzdította a mobiltulajdonosokat egy megnevezett orosz weboldalról.

Bár a Delf-HA kizárólag orosz mobilhálózatokat vesz célba, a szakértők arra figyelmeztetnek: ugyanezzel a technológiával más országok előfizetői is célponttá válhatnak. "Az új SMS spammelők lekörözik az e-mail-küldőket azzal, hogy a feltört PC-ket használnak az üzenetük eljuttatásához" - mondta Graham Cluley, a Sophos munkatársa, amely felfedte a trójai létezését. A spam nem új jelenség a mobilokon, azonban a mobil-spam mennyisége egyelőre alulmarad a PC-knek küldött e-mailekéhez képest. A Delf-HA megjelenése sajnos fordulópontot jelenthet ezen a téren.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.