Hirdetés

Spambotnak titulálták a Google+-t



|

David Naylor a közösségi oldal egyik hibája miatt spambotnak bélyegezte a Google+-t.

Hirdetés

Csupán néhány napja indult útjára a kiválasztott meghívottakkal a Google új közösségi oldala, a Google+. A Facebook riválisára az első napokban egy apró trükkel még be lehetett jutni: találni kellett egy felhasználót, aki már bent van az oldalon. Ezt követően ennek az illetőnek az üzenőfalán (Stream) keresztül meg kellett osztania valamit, e-mail cím alapján is. Ebben az esetben értesítő e-mail érkezett, amiben a "Tudjon meg többet..." feliratra kattintva be lehetett jutni az oldalra.

 

Azonban pont ez a lehetőség, hogy a felhasználók a közösségi oldal üzenőfalán keresztül e-mail-értesítéseket is küldhetnek bárkinek, biztonsági problémákra világított rá, amelyeket David Naylor, brit keresőmarketing-szakember (SEO Expert) részletesebben is tárgyalt.

 

 

A megosztott tartalmat óriási kontaktlistának is el lehet küldeni, emiatt a szolgáltatás "spammermágnesként" is funkcionálhat. Naylor szerint a legnagyobb aggodalomra az adja az okot, hogy az értesítő levelek alján szereplő "leiratkozom" link csak azoknál a felhasználóknál működik, akik a keresőóriás levelezőszolgáltatását, a Gmailt használják.

 

A kutatások szerint aki nem használ Gmailt, az 404-es hibakódot kap leiratkozáskor - ezzel pedig ellehetetlenítik az ilyen felhasználókat a potenciális spamáradat kivédésétől. Naylor szerint a Google akaratlanul hozta létre a világ egyik legnagyobb spambotját, ezért az említett hibát mihamarabb javítaniuk kell.

 

Aki nem jutott be az oldalra, de kíváncsi a Google+ szolgáltatásaira, az itt tekintheti meg a közösségi oldal demóját.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.