Hirdetés

Spamekben bukkant fel Michael Jackson



|

Hirdetés

A vírusok készítői mindent elkövetnek annak érdekében, hogy minél megtévesztőbb és figyelemfelkeltőbb emailekben terjesszék a kártékony programjaikat. Ezáltal ugyanis sokkal nagyobb az esély arra, hogy a felhasználók rákattintanak a levélben szereplő mellékletre vagy az emailekben található, és kártékony weboldalakra mutató hivatkozásokra. A vírusokat terjesztő emailekben eddig már olyan híres nevek is felbukkantak, mint Julia Roberts, David Beckham vagy Osama Bin Laden.

A Sophos szerint az utóbbi napokban olyan spamek kezdtek elterjedni, amelyek Michael Jacksont és a vele kapcsolatos pert igyekeznek felhasználni arra, hogy kitalált hírekkel és érdekességekkel megfűszerezett üzenetek révén megtévesszék a felhasználókat. Carole Theriault, a Sophos egyik biztonsági szakértője elmondta, hogy a hírességek nevét felhasználó levelek alapvetően kétfélék lehetnek. Vannak olyanok, amelyek mellékletében fertőzött fájl található, és vannak olyanok, amelyek nem tartalmaznak csatolt fájlt. Viszont ez utóbbiakban egy olyan link szerepel, amely kártékony weboldalakra mutat. Az is előfordulhat, hogy a hivatkozásra való kattintás után egy olyan oldal töltődik le, amely például csak a következő üzenetet tartalmazza: "It is too busy". Ez látszólag nem tűnik veszélyesnek, azonban amíg a szöveg megjelenik addig a háttérben észrevétlenül letöltődnek a kártékony fájlok, amik ezután azonnal megfertőzik a számítógépet.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.