Hirdetés

Startup-mennyországot indít a Google



|

Az Area 120-nak hála teljes munkaidőben lehet majd saját ötletekre koncentrálni a Google-nél.

Hirdetés

A Szilícium-völgyben szinte mindenhol olyan startupok fordulnak meg, amelyekhez valahogyan köze van egy korábbi Google-alkalmazottnak. Természetesen a Google számára ez nem feltétlen kedvező. 

Hirdetés

Éppen ezért az óriás létrehozta az Area 120-at, ami a startupok mennyországa lehet. A projekt célja, hogy a jó ötleteket és a tehetségeket házon belül tartsa

A dolgozók a jövőben nem csak az idejük 20 százalékát fordíthatják a saját projektjükre, hanem akár a teljes munkaidejüket annak szentelhetik. Ehhez egy üzleti tervet kell beadni, amit ha elfogadnak, több hónapig csak arra koncentrálhat egy-egy munkavállaló. Ha nem jön be az ötlet, az eredeti állásukhoz bármikor visszatérhetnek az alkalmazottak. 

Bár az Area 120 hivatalos működését nem erősítették meg, a Google eddigi története során többször tapasztalta, hogy a startupokat elhalászhatják a riválisok. Kevin Systrom például két évet dolgozott a vállalatnál, amikor létrehozta az Instagramot, majd eladta a Facebooknak. 

Több szakértő felhívta a figyelmet, hogy egyes úttörőknek még a Google biztonsági hálója sem lehet elég: a Szilícium-völgyben nem nehéz pénzt szerezni az ötletekre, a szabad működés pedig sokszor csábító. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.