Hirdetés

Strategy Analytics: A felhasználók az LG Mobile készülékeivel a legelégedettebbek



|

Hirdetés

Az SA mintegy 2000 mobiltelefon felhasználót kérdezett meg, mennyire elégedettek készülékeik különféle tulajdonságaival. Az LG-tulajdonosok számoltak be a legmagasabb elégedettségi szintről; 19-ből 17 kategóriában Nyugat-Európában, és 19-ből 9 kategóriában az Egyesült Államokban, köztük a “legstílusosabb készülék" kategóriában. Az LG szintén első helyen végzett - többek között - az egyszerű névjegykezelés és az egyszerű szöveges- és képüzenet küldés kategóriában.
A kétévente összeállításra kerülő Wireless Device Customer Satisfaction Index (vezeték nélküli készülékek fogyasztói elégedettségét mutató index) 19 kulcsfontosságú terméktulajdonság mentén vizsgálja a mobilkészülék-vásárlók elégedettségét az Egyesült Államokban és Nyugat-Európában. Az SA által összehasonlított márkák a következők: LG, Nokia, Sony Ericsson, Samsung, Siemens és Motorola. Nyugat-Európában az Egyesült Királyságban, Franciaországban, Németországban és Olaszországban végezték el a felmérést. A további kategóriák közé sorolható még: tartalom-letöltés, akku-teljesítmény, fényképkészítés és -megosztás, kijelző-minőség és hangminőség. James Kim, az LG Europe elnök-vezérigazgatója elmondta: “Büszkék vagyunk, hogy az LG áll a Wireless Device Customer Satisfaction Index élén, és ezen belül első a “legstílusosabb mobil készülék" kategóriában. Ez azt bizonyítja, hogy kutatás-fejlesztési és formatervezési beruházásaink eredményesek. Az LG-nek Európán belül Párizsban működik kutatás-fejlesztési központja, illetve egy dizájn központja Milánóban. 2006-ban az LG tovább fogja növelni beruházásait annak érdekében, hogy elérje célját: hogy 2006-ban a kézibeszélő-gyártók globális top 3-as élbolyába kerüljön." 2005 harmadik negyedévében az LG Electronics összesen 15,5 millió kézibeszélőt értékesített, köztük GSM készülékeket is a világ minden pontján, így 7,4%-os piaci részesedésével a negyedik helyet érte el.
Az LG már jelenleg is a világ legerősebbje a CDMA területén, hiszen 2005 harmadik negyedévében globálisan övé a piac legnagyobb szelete (23.8%). Az SA adatai alapján az LG a harmadik negyedévben 8.8 millió CDMA kézibeszélőt adott el világszerte. Az év első három negyedévében összesen 22 millió egységről beszélhetünk (21.2%), ami szintén a sor élére állítja a céget.
Az LG Electronics korábban első helyen állt az USA-ban a fogyasztói elégedettség rangsorában a 2005-ös Wireless Mobile Phone Evaluation Study (vezeték nélküli telefon értékelő tanulmány) szerint, melyet Észak-Amerika legelismertebb kutató cége, a J.D. Power and Associates tett közzé.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.