Hirdetés

Súlyos hiba a Windows 2000-ben



|

Hirdetés

A Windows 2000-ben megtalálható súlyos sérülékenységet az eEye Digital Security szakemberei fedezték fel. A biztonsági hiba lehetővé teszi a támadók számára, hogy teljes mértékben átvegyék az érintett rendszerek feletti irányítást. Mindezt anélkül tehetik meg, hogy a felhasználó bármiféle beavatkozást tenne. Ezért a sebezhetőség akár férgek segítségével is kihasználható.

Marc Maiffre, az eEye Digital Security egyik szakembere elmondta, hogy a biztonsági rés veszélyét tovább fokozza az is, hogy a hiba kiküszöbölésére - hibajavítás hiányában - egyelőre nincs mód, ugyanis nincs olyan Windows komponens, amelynek kikapcsolásával megakadályozható lenne a sérülékenység kihasználása. A cég nem kívánt további részleteket elárulni a biztonsági réssel kapcsolatban. Ezt csak akkor fogja megtenni, ha a Microsoft elérhetővé tette a megfelelő hibajavítást. A Microsoft képviselője elmondta, hogy amint megkapják az eEye Digital Security részletes jelentését, azonnal elkezdik vizsgálni a hibát. Az eEye jelenleg még elemzi a sérülékenységet, ugyanis a szakemberek szerint elképzelhető, hogy az a Windows 2000-ren kívül a Microsoft más operációs rendszereit is érinti.

A Microsoft közben bejelentette, hogy az augusztus havi biztonsági frissítései között hat javítást fog kiadni, amelye

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.