Hirdetés

Súlyos kompatibilitási problémák a Nokia telefonoknál



|

Hirdetés

Az 1997 után, az Egyesült Államokban és Kanadában eladott Nokia mobiltelefonok a hírek szerint olyan kompatibilitási problémákat tartalmaznak, amelyek az új cdma2000 (Code Division Multiple Access - kódosztásos, többszörös elérésű) 1x hálózatok bevezetésével használhatatlanná teszik azokat. A Nokia a mobilkommunikációs hálózatok mielőbbi felújítására készteti a szolgáltatókat, hogy a rendszer zökkenőmentesen működhessen. A nagyobb probléma az, hogy az összes érintett telefonkészüléket újra kellene programozni. A kompatibilitási probléma a Nokia 2100, 5100 és 6100 sozozatát érinti.

"Ez egy szoftverhiba, amely a telefon sávjainak szinkronizációját végzi, ami akkor használatos, amikor a telefon beregisztrálja magát a hálózaba. Amikor a telefonok készültek, a cdma2000 1x szabvány még nem állt tökéletesen készen" - mondta Keith Nowak, a Nokia amerikai részlegének egyik szóvivője.

Az amerikai mobilszolgáltatók, mint például a Verizon Wireless az év második felében tervezik bevezetni a cdma2000 1x technológiát. A felújított mobiltelefon-hálózatok az eddigieknél nagyobb adatátviteli sebesség elérését teszik majd lehetővé, mintegy köztes lépésként a 3G (3. generációs) szolgáltatások és készülékek felé. Az új szolgáltatások használatához új készülékekre is szükség lesz, de aki megelégszik a jelenlegi rendszerek szolgáltatásával, az továbbra is használhatja majd régebbi mobilját.

"Tudomásonkra jutott a probléma, és a Nokiával közösen kívánunk megbizonyosodni arról, hogy a felhasználók tökéletes minőségű eszközökkel rendelkeznek, amelyeket minőségi szolgáltatás egészít ki" - mondta Brenda Raney, az USA legnagyobb mobilszolgáltatói közé tartozó Verizon egyik szóvivőnője.

Nowak elmondása szerint a telefonokkal kapcsolatban felmerült probléma "nem egy nagy durranás", és az efféle esetek részét képezik a piac normális működésének. Nowak nem tudta pontosan megmondani, hogy mennyi hibás készülék került a felhasználókhoz, azonban elmondása szerint nagyon sok. A jelenleg gyártás alatt lévő Nokia telefonok már nem tartalmazzák a hibát.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.