Hirdetés

Súlyos veszteségek a Compaqnál



|

Hirdetés

A Compaq Computer Corp. kedden hozta nyilvánosságra idei harmadik negyedéves eredményeit, amelyek jelentõsen visszaesett bevételekrõl tanúskodnak. A társaság a júliustól szeptemberig tartó három hónapos idõszakban mintegy 499 millió dollár nettó veszteséget halmozott fel, vagyis részvényenként 29 centet. Mindez az egy évvel korábbi 557 millió dolláros nyereséghez képest, amely részvényenként 31 centet jelentett, igen jelentõs visszaesés. A Compaq mûködési vesztesége az elmúlt negyedévben 120 millió dollár volt.

A társaság bevételei a tavalyi harmadik negyedév 11,2 milliárd dollárjáról az elmúlt negyedévben 7,5 milliárd dollárra csökkentek. - A gazdaság mélyponti helyzete, az agresszív árstratégia, a szeptember 11-ei események után kialakuló logisztikai problémák, valamint a raktárkészletek kiürítése okozták a bevételcsökkenést - mondta Jeff Clarke, a Compaq Computer pénzügyi igazgatója.

A Compaq legnagyobb riválisa, a piacvezetõ Dell Computer folyamatosan piaci részesedést szerez a társaság rovására. A Gartner Dataquest jelentése szerint a Compaq piaci részesedése 2000 harmadik negyedévében 13,4 százalék volt, ami az idei harmadik negyedévre 10,4 százalékra csökkent. A Dell ugyanezen idõ alatt 11-rõl 13,8 százalékra növelte piaci részesedését, és átvette a vezetõ szerepet.

A Compaq elõjelzése szerint a társaság negyedik negyedéves eredménye a folytatódó árháború eredményeképpen nem lesz túlzottan jobb a mostaninál. A vezetõk 7,6-7,8 milliárd dolláros bevétel mellett részvényenként 3 cent mûködési veszteségre számítanak.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.